Ege Tekerlek kazasında dava yılan hikayesi

Tekerlek kazasında dava yılan hikayesi

22.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Üç yıl önce, belediye otobüsünün tekerleği Türkan Küçük ile kızı Aysel’e çarpmış, anne Türkan felç olmuş, kızı yaralanmıştı. Şimdi tekerleği son takan kişiler olarak, kazadan iki yıl sonra mahkemeye isimleri bildirilen iki görevlinin üç yıl hapisleri isteniyor

Tekerlek kazasında dava yılan hikayesi

İzmirli iki çocuk annesi sağır-dilsiz Türkan Küçük ile kızı Aysel’e (11) 2007’de, Bayraklı’da kaldırımda yürürken ESHOT’a ait, N.Y’nin kullandığı otobüsün sol arka tekerleği yerinden fırlayıp çarptı. Günlerce komada kalan, arka arkaya 5 kez ameliyat olan Türkan Küçük, yatağa mahkum oldu. Kızı Aysel ise vücudundaki kırıklar yüzünden uzun tedavi sürecinden geçti.
Küçük Ailesi’nin yardımına, Avukat Ali Onar yetişti, bütün hastane masraflarını karşıladı. Anne ve kızı hastaneden çıkardıktan sonra, ESHOT yetkilileri ve sorumlularına 200 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Mahkeme otobüs şoförü N.Y. hakkında takipsizlik kararı verdi. Kazada ESHOT’un tam kusurlu olduğu belirtildi. ESHOT’un avukatları ise kusurlu olduklarını kabul etmedi. Tekerleği takmakla suçlanan ESHOT tamircisi sanık A.A.’nın da beraatine karar verildi. Kazadan iki yıl sonra mahkemeye, bu kez tekerleği takanların, ESHOT’un Gediz Bakım Atölyesi’nde görevli karoserci İ.B. ile M.Ç. olduğu bildirildi. Üç yıla kadar hapisleri istenen İ.B. ile M.Ç. de suçlamaları kabul etmedi. Duruşma, delillerin toplanması için ertelendi.