Ege Toprak, gençlerle bereketlenecek

Toprak, gençlerle bereketlenecek

05.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayındırlı çiftçilerle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Başkanı Soyer, üreticinin gençleşmesi, vatandaşın doğduğu yerde doyması için çabaladıklarını belirtti

Toprak, gençlerle bereketlenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Bayındır Çiftçi Şenliği”, Belediye Başkanı Tunç Soyer ile çiftçileri bir araya getirdi. Bayındırlı çiftçiler ve gençlerle buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Başkan Soyer, “Özellikle genç çiftçi kardeşlerimin bu topraklarda daha çok üretmesini istiyorum. Hayvancılık yaparak geçimlerini sağlamalarını, doğdukları yerde doymalarını ve üretici nüfusumuzun gençleşmesi sağlayacağız. Bu bereketli topraklarda umudu gençlerimizle birlikte büyüteceğiz” dedi. Bu kapsamda yürütülen projelere değinen Soyer, şöyle konuştu:
Süt markalaşacak
“Mera İzmir’le kırsalı kalkındırmaya devam ediyoruz. Üreticimizin ürettiği sütü, piyasa fiyatının iki katından alarak sağlıklı süt üretimini ve iklimle uyumlu küçükbaş hayvancılığını teşvik ettik. Şimdiye kadar 422 bin litre koyun sütü, 1 milyon 186 bin litre keçi sütünün alımını yaparak üreticimizin alın terini yerde bırakmadık. Bayındır Süt İşleme Fabrikamız, tüm maliyet artışları ve dünyada yaşanan tedarik krizlerine rağmen ekim ayında üretime başlıyor. Burada koyun, keçi ve manda sütünü işleyerek markalaştıracağız.”
Öte yandan Başkan Soyer, Bayındırlıların sorunlarını çözüme ulaştırmak için alana getirilen HİM (Hemşehri İletişim Merkezi) aracında da talepleri dinledi, bürokratları çözüm için harekete geçirdi.