Ege Üniversite adaylarına üçü bir arada eğitim

Üniversite adaylarına üçü bir arada eğitim

05.03.2018 - 00:48 | Son Güncellenme:

Özel Yeşeren Okulları, Tilda Eğitim Kurumları olarak üniversite hazırlık döneminde elde ettiği tecrübeyi Yeşeren Anadolu Lisesi’nde de uygulamaya koydu.

Üniversite adaylarına üçü bir arada eğitim

16 kişiyi geçmeyen sınıflarda butik eğitim verilen okulda, öğrenciler üniversite sınavlarına ‘okul+etüt+birebir eğitim’i kapsayan üçü bir arada modeliyle hazırlanıyor. Özel Yeşeren Anadolu Lisesi Kurucu Temsilcisi ve Lise Eğitim Koordinatörü Rıza Hançer, bu modelle öğrencilere gerekli eğitimin tek merkezden verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Cumartesi mesaisi

İyi bireyler yetiştirme hedefleri dışında öğrencilerinin üniversite sınavlarında elde edeceği başarının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Hançer çalışmalarını şöyle anlattı:

“Öğrencilerimizin üniversiteye hazırlık süreçlerini, okul dersleri, etüt ve birebir saatler ile destekleyerek tek merkezde gerekli olan bütün eğitimi veriyoruz. Sınav grubu olarak nitelendirdiğimiz 11. sınıf öğrencilerimize 11. sınıf müfredatının yanı sıra 9. ve 10. sınıfların konu tekrarlarını yaparak bilgilerini pekiştiriyoruz. 12. sınıfa geçmeden yaz tatili sürecinde 6 haftalık erken kurs programı ile öğrencilerimizin eksiklerini gideriyoruz. Öğrencilerimizi okullar açılmadan önce üniversiteye hazırlık sürecine psikolojik olarak da hazırlıyoruz. Okullar başladığı süreçte ise 08.30 ve 16.00 arası yapılan bir ders planlaması uyguluyoruz. 16.00 ile 17.00 arası birebir dersler ile öğrencilerimizin eksiklerini, yapamadığı konuları takviye edip öğrenme fırsatı oluşturuyoruz.” Hançer, cumartesi günü de etütlerde eğitimi sürdürdüklerini belirtti.