Ege Yabancı dil için ‘erken yaş’ şart

Yabancı dil için ‘erken yaş’ şart

24.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eğitimciler, yabancı dil eğitiminde yaşın çok önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de çok geç kalındığına ve sonradan öğrenmenin etkisi olmadığına işaret etti

Yabancı dil için ‘erken yaş’ şart

Ülkemizdeki yabancı dil öğretiminin yetersiz olduğu artık her kesim tarafından gündeme getiriliyor. İngilizce öğreniminin gerekli olduğunu bilmek için aslında bir uzman olmaya gerek yok. Okullarda verilen eğitimle günümüzde iyi bir dil konuşabilmek, iş hayatına atılmak ve iletişim kurmak biraz zor.

Sondan ikinciyiz
İngilizce yeterlilik indeksi adıyla yayınlanan ve 44 ülkede yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’nin El Salvador, Guatemala, Endonezya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin bile gerisinde kaldığı, sadece Kazakistan’ı geçerek 43. sırada yer aldığımız görülüyor.
Buna göre Türkiye’deki İngilizce eğitim performansı, beklenilenin bir hayli altında kalıyor. İngilizce performansları yüksek olan ülkelerde, İngilizce eğitimine çocukların eğitim hayatlarının başında veya daha öncesinde başlanıyor. Türkiye’de ise yabancı dil öğretiminin 4. sınıfta başlaması ve sınıf öğretmenleri tarafından kalabalık sınıflarda İngilizce dilinin öğretilmesi, İngilizce kalitesini düşürüyor.

İleri yaşta zor
Uzmanlar, daha ileri yaşlarda İngilizce öğreniminin çok zor olduğunu ve daha fazla zamanla birlikte, uğraşıya ihtiyaç gösterdiğini söylüyor. Üniversite döneminde ise İngilizce öğrenmek için çok geç bir zaman olduğunu ve öğrenilen dilin kalitesinin çok iyi olmadığını belirten uzmanlar, üniversitede ancak uzmanlık konusu çerçevesinde İngilizce eğitimininin yapılabileceğini söylüyorlar. Buna bağlı olarak, ileri yaşlarda İngilizce öğrenmenin çok zor oluyor. Dil öğrenmenin en iyi methodları tartışılırken, öğrenilen dilin tekrarlanmamaması halinde ise, ilerleyen yıllarda pratikte zorlanılabiliyor.

Haberin Devamı

Alman ve Avusturya Üniversiteleri İzmir’de

TAKEV Okulları; Ege Üniversitesi, Pasch Okulları, DAAD ve Goethe Enstitüsü işbirliğiyle, Federal Almanya Başkonsolosluğu desteğini alarak, İzmir’de bir ilke imza atıyor.
Alman Üniversiteleri ve Yüksekokullar Fuarı’nı ilk defa İzmir’de düzenleyecek olan TAKEV, 8-9 Mart tarihleri arasında Alman ve Avusturyalı eğitimcilerle, öğrencileri buluşturacak. Fuar için İzmir’e gelecek olan eğitimciler, yurtdışında eğitim görmek isteyen gençler ve aileleri, yurtdışı okulları konusunda bilgilendirip, gereken desteği vermeye çalışacak.

26 yıllık deneyimle yabancı dil eğitimi

Seviyeye uygun dil programlarıyla, öğrenmeyi kolay hale getiren Cambridge English Dil Okulları, öğrencilerin yanı sıra velilere de farklı aktiviteler sunarak öğrenmeyi farklı kılıyor

Haberin Devamı

­Cambridge English Passport olarak 26 yıl önce dil eğitimi vermeye başlayan kuruluş, fotografik hafıza teknikleri eğitimi ile artık her yaşta dil öğrenmeyi kolaylaştırıyor. 26 yıldır Konak Pier karşısındaki deniz manzaralı binasında eğitim veren Cambridge English, 1986 yılında English West adı ile öğretime başlamış, yurtdışı bağlantıları sonucu Cambridge English Passport adını alarak hizmet vermeye devam ediyor. Yabancı ve Türk öğretmenlerle İngilizce dışında; Rusça, İspanyolca, Çince ve Yunanca gibi diğer dillerin eğitimini de veren Cambridge English, Yurtdışı eğitim danışmanlığı da veriyor. Çocuklarının İngilizce eğitimine önem veren velileri de unutmayan, İngiltere’nin saygın dil okullarında çok talep gören “Anne-Çocuk” programları uygulamasını kendi bünyesinde gerçekleştiriyor.
9-17 yaş arası çocuklarını İngilizce derslerine kayıt yaptıran veliler, ücretsiz etkinliklere katılabildiği gibi, seviyesine uygun programlara da dahil olabiliyorlar. Yaz dönemi kampları oluşturan Cambridge English, isteyen öğrencilere yurtdışı eğitimi için de ücretsiz danışmanlık sağlıyor.
Sınavlarda da iddialı
Velileri ve öğrencileriyle, okul sonrasında düzenlenen akşam yemeklerinin yanı sıra, farklı etkinlikleriyle İngilizce öğrenmeyi eğlenceli ve etkin kılan Cambridge English, KPDS, ÜDS, TOEFL’da da oldukça iddialı.
Cambridge English’in sloganı ise şöyle: “Drama ile yaşayarak öğren, Hafıza teknikleri ile ömür boyu hatırla...” Öte yandan AISEC’in projesin de ana sponsor olan kuruluş, bir ay boyunca İzmir’de bulunan liselerde kendi kültürlerini tanıtmıştı.

Haberin Devamı

Para kaybı önleniyor

İngiliz Kültür Derneği Dil Okulları olarak ülkemizde İzmir Alsancak şubesiyle faaliyete başlayan kurum, tüm dünyada ve Türkiye’de kaliteli yabancı dil eğitiminin simgesi haline geldi. 2006 yılına kadar sadece İzmir Alsancak genel merkezinde sürdürdüğü dil eğitimlerini, kalite standartı ile tüm ülkede franchise zinciri haline getirerek büyüyen İngiliz Kültür Derneği, Uluslararası TEFL ingilizce öğretmenliği programının Türkiye yetkilisi olup Türkiye Direktörü Lynda Hazelwood danışmanlığında eğitim hizmetlerini devam ettiriyor.
Kurulduğu ilk günden bu yana eğitim kalitesini en üst düzeyde tutmayı hedefleyen İzmir İngiliz Kültür Derneği Dil Okulları, eğitim sistemini Avrupa standartlarına ulaştırdı.
Az öğrencili sınıflar
“Sınırsız öğrenci memnuniyeti” sloganıyla çıktığı yolda, İngiliz Kültür Derneği Dil Okulları, herkesin öğrenme hızına uygun özel dersler planlayarak farklı düzeydeki öğrencilerle gereksiz vakit ve para kaybını da önlüyor. Ayrıca sınıflarda öğrenci sayısını sınırlı tutularak, kalite arttırılıyor.

Haberin Devamı

Dünya dillerini TÖMER öğretiyor

­Ankara Üniversitesi TÖMER olarak, 1994 yılından bu yana faaliyet gösterdiği İzmir Şubesi’nde, yabancılara Türkçe, Türklere de yabancı dil eğitimi veren kuruluş, akademik kadrosu ile binlerce kişinin dil eğitimi almasında büyük rol oynuyor. TÖMER, İngilizce’nin yanı sıra Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca, Çince ve Yunanca dillerinde de oldukça iddialı görünüyor. Özellikle genç nüfusun üniversite sonrası iş bulmalarında tek dilin yeterli olmadığını belirten eğitimciler, TÖMER’in alternatif dil eğitimi için tercih ettikleri en güvenilir kurum olduğunu söylüyorlar.
TÖMER yetkilileri, iki dille beraber gelen öğrenci sayısının gün -geçtikçe arttığını da vurguladılar.
Minik öğrencilere eğitim
Dil eğitiminin erken yaşlarda başladığı günümüzde, TÖMER’in ilköğretim öğrencilerine yönelik özel sınıfları da büyük ilgi görerek, büyüyor.

Haberin Devamı

Uygun fiyat seçenekleri
Yetişkinlere yönelik Avrupa Dil Portfolyosu düzenleyen ilk ve tek dil merkezi olan TÖMER, kişinin kendi dil yeterliliğini Avrupa Konseyi’nin uluslararası geçerliliği olan, dil ölçeğinde yerini saptamasına yardımcı oluyor. Yurtdışına eğitim amaçlı gitmeyi planlayan öğrencilerin vize almalarını kolaylaştıran Avrupa Dil Portfolyosu, kişinin dil kimliğini oluşturuyor.
TÖMER İzmir Şubesi, İzmir’in yabancı dil talebini karşılamaya yıllar içinde daha da güçlenen akademik bilgisi ile devam ediyor. TÖMER, İzmir Tabipler Odası, İzmir Barosu, İzmir Makine Mühendisleri Odası, TÜRSAB, İzmir Eczacılar Odası gibi birçok meslek odasına inrimli fiyatlar sunuyor.

Heren Doron’la kolay İngilizce

“Erken İngilizce” metoduyla, ufak yaşta dil eğitimini kolaylaştıran dil?kursu, okumaya yazma bilmeyen çocuklara dahi İngilizce öğreterek, farklı eğitimlerle bilgilendiriyor

İngilizce öğretiminde ‘Early English’ olarak bilinen ‘Erken İngilizce’ yöntemini Türkiye’ye getiren Heren Doron, Türk insanını dünyada devrim yaratan bu sistemle tanıştırdı. Helen Doron Early English metodunda, çocuğun okuma yazma bilmeden hatta henüz konuşmaya bile başlamadan ana dilini öğrendiği süreçteki davranış biçimlerini tamamen doğal şekilde taklit ve tekrar ettiren Helen Doron öğretmenleri, uyguladıkları bu metotla, çocuklarla iyi bir iletişim sağlıyorlar. Erken İngilizce öğretiminin Türkiye’deki ilk öğrenim merkezi olan Helen Doron, üç yıl önce İzmir’de açıldı. Geçen süre içerisinde Ege Bölgesinde Alsancak, Bornova, Balçova, Bostanlı ve Çeşme olmak üzere beş öğrenim merkezine daha ulaşılarak, öğrenim ağını genişletti.

“Dil sorununu çözdük”
Helen Doron Early English yöntemini Türkiye’ye getiren Fatih Dericioğlu, Türkiye gibi dil sorunları yaşayan onlarca ülkede, İngilizce eğitimi için belirlenecek dil kurslarının önemine değinerek, Helen Doron’un farkını anlattı.
Dericioğlu, “Tüm öğrenim merkezlerimizde, Milli Eğitim Bakanlığı pedagoji formasyonuna ve Helen Doron eğitim sertifikasına sahip öğretmenler bulunmakta ve öğretim düzeni Uluslararası Helen Doron Early English tarafından sürekli denetime tabi tutulmaktadır”

11 öğrenim merkezi daha
Diğer dil kursları gibi Helen Dolon’unda franchising sistemiyle büyüyen Helen Doron öğrenim merkezleri, Ankara’da da faaliyete geçti. İstanbul’da çalışmalarının sürdüğünü belirten Fatih Dericioğlu, önümüzdeki ay içerisinde 11 dil öğrenim merkezinin daha açılacağını, bunların yerlerinin belirlendiğini söyledi. Bursa, Antalya, Denizli, Mersin ve Çanakkale gibi şehirlerde de çalışmalarının hızlandığını belirtertti.

3-14 yaş arası eğitim
Ufak yaşta okuma yazma bilmeyen çocuklara İngilizce’yi başarılı şekilde öğreten Helen Doron Eğitim Merkezi, eğlendirerek dil öğretiyor ve çeşitli oyunlarla eğlenceli hale getiriyor.

CALLAN METHOD İLE İNGİLİZCE DÜŞÜNÜN

İzmir’in özel eğitim kurumlarından İzmir Kariyer Merkezi, Callan Method ile İngilizce eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Callan Method yöntemiyle İngilizce öğrenmek isteyen bireylere ve kurumsal firmalara yönelik olarakta ücretsiz olarak da tanıtım dersleri düzenliyor. Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan akademik bir İngilizce öğretim tekniği olan Callan Method ile 400’e yakın dil okulu ağı ile 23 ülkede eğitim veriliyor. Kariyer Merkezi’nde ve isteğe göre kurumların kendi bünyelerinde, ana dili İngilizce olan eğitmenler tarafından verilen bu eğitim, klasik yöntemlerden dört kat daha hızlı öğrenme becerisi sağlıyor.
İngiliz patentli bu yöntemin sıra dışı yapısına bağlı olarak, öğrencisini ilk günden itibaren yoğun cümlelerle anlamaya ve konuşmaya zorlaması, ders esnasındaki hızıyla da ana dilde düşünmeye fırsat tanımayarak, aktif öğrenim sağlıyor. Akıcı ve rahat ingilizce konuşabilmenin olanağını sunuyor.

Hız önemli
Callan Method ile İngilizce öğrenmenin diğer yöntemlerden farklı olması ise hız ve çabukluğuna dayanıyor. Öğretmen dakikada 200-240 kelime konuşarak, öğrencinin söylenilenleri ve konuşulanları kendi dilinde düşünmesine ve çeviri yapmasına zaman tanımıyarak, hızlı cevap vermesi sağlanıyor.

Tercih edilen sistem
Callan Method yöntemiyle IBM, Olivetti, Philips, Fiat, gibi dünyaca ünlü birçok dev şirkette İngilizce öğreniyor. Tercih edilen bir sistem olarak bilinen Callan Method, birçok öğrenme yönteminden daha kolay ve anlaşılır.