Eğitim ''Ana kız okuldayız'' kampanyası!

''Ana kız okuldayız'' kampanyası!

29.08.2008 - 14:07 | Son Güncellenme:

Kocaeli’nde, "Ana Kız Okuldayız" okuma yazma kampanyası kapsamında 90 saatlik okuma yazma kursunu tamamlayan 10 kursiyere, 1. derece okuma yazma kursu bitirme belgesi ile aralarında buzdolabı, çamaşır makinesi ve televizyonun da bulunduğu çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Ana kız okuldayız kampanyası

Kocaeli Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve eşi Emine Erdoğan’ın desteğiyle yürütülen kampanyanın öncekilerden farklı olduğunu söyledi. Daha önce yalnız okuma yazma çağında olup da okula gitmeyenlere yönelik kampanyalar yürütüldüğünü ifade eden Vali Sözer, bugün ise yetişkinlere, çocuklarıyla birlikte eğitim verme imkanı sunulduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Okuma yazma bilmeyen tüm yetişkinlerin bu kampanyadan faydalanabileceğini bildiren Sözer, çağın en büyük kayıplarından birisinin, okuma yazma bilmemek olduğunu kaydetti.

 Vali Sözer, şöyle devam etti:

"Bu eksiklik bizim, ayıp bizimdir, kimseyi bu ayıpla suçlayamayız. Bu nedenle bu kampanyayla seferberlikle bu imkan ve fırsatı okuma yazma bilmeyenlere sunmaya çalışıyoruz. Katılımı artırmak için de çeşitli hediyeler veriyoruz. Kursiyerlerimize bu yaşta okuma yazma arzusu, heyecanı gösterdikleri için kampanya süresince çeşitli hediyeler vereceğiz."

Ülke genelinde yürütülen kampanyada ’en başarılı il’ olmayı hedeflediklerini belirten Sözer, çeşitli sınıflamalarda birinci olan Kocaeli’ni okuma yazma oranı bakımından da birinci sıraya taşımayı planladıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Sözer, "Bu kampanyayla Kocaeli’nde yüzde 5-6 oranlarında olan okuma yazma bilmeyenlerin sayısını ortadan kaldırmayı amaç edindik" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük ise Kocaeli’nde okuma yazma çağında olup da okula gitmeyen çocuk kalmadığını, bu sayıda, kentin yoğun göç alması nedeniyle zaman zaman artış gözlenebildiğini söyledi.

Küçük, diğer illerin, özellikle Kocaeli’ne göç veren illerin, okul çağında eğitime önem vermesi sayesinde sıkıntının giderileceğini, yürütülen ’Ana Kız Okuldayız’ kampanyasıyla da okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin eğitim kervanına katılabileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, 90 saatlik 1. kademe kursu tamamlayan 10 kursiyere, çekilişle buzdolabı, çamaşır makinesi, 55 ekran televizyon, 37 ekran televizyon, mikrodalga fırın, elektrikli süpürge, blander, bisiklet, DVD oynatıcı ve fırın dağıtıldı.

Kursta başarılı olan kursiyerlerin, 2. kademe kursu da tamamlayıp ilköğretim okulu diplomasına eş değer belge alabileceği, kayıtların sürdürüldüğü bildirildi.