Eğitim E Nedir? Matematikte E Sayısı Ne Anlama Gelir?

E Nedir? Matematikte E Sayısı Ne Anlama Gelir?

27.03.2021 - 05:06 | Son Güncellenme:

Matematikte sadece sayılar ve rakamlar değil aynı zamanda bazı harfler de bulunmaktadır. Bazı sayılarda harfler ile isimlendirilmektedir. Matematik çalışırken karşılaştığınız kavramlar hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. E nedir? Matematikte e Sayısı ne anlama gelir? Matematik dersinde gördüğünüz ve anlamını bilmediğiniz harfli sayıların anlamlarını derledik.

E Nedir Matematikte E Sayısı Ne Anlama Gelir


Matematikte kullanılmakta olan e sayısı aslında, Euler sayısı olarak da bilinmektedir. E sayısı irrasyonel bir sayı olarak ifade edilebilir. Matematik de kullanım alanı oldukça geniş olan e sayısı aynı zamanda da çok özel bir sayıdır.

E Nedir?

Matematik de kullanılmakta olan e sayısı özellikle de mühendislik alanında çok sık olarak faydalanılmakta olan bir sayıdır. E sayısı olarak ifade edilen e, aslında eyler olarak da ifade edilmektedir.

Matematikte E Sayısı Ne Anlama Gelir?

Gerçek anlamda e sayısını Jakob Bernoulli bulmuştur. Matematikte e sayısı sabit sayıları ifade etmektedir. Aynı zamanda doğal logaritma tabanı olarak da bilinmektedir. E sayısı matematik de çok fazla kullanılmakta olan bir sayı olarak da ifade edilmektedir.