Eğitim Elektronik Kayıt Nedir, Nasıl Yapılır? E-Kayıt Yaptırmak Yeterli Mi?

Elektronik Kayıt Nedir, Nasıl Yapılır? E-Kayıt Yaptırmak Yeterli Mi?

08.11.2021 - 16:58 | Son Güncellenme:

Üniversite kayıtları gündeme geldiği zaman elektronik kayıt nasıl yapılır sorusu merak edilmektedir. Üniversiteye kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından pek çok soru araştırılmaya başlanmıştır. Peki, elektronik kayıt nedir, nasıl yapılır? E-kayıt yaptırmak yeterli mi? Sizlere elektronik kayıt hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Elektronik Kayıt Nedir, Nasıl Yapılır E-Kayıt Yaptırmak Yeterli Mi

Öğrenciler üniversiteye kayıt işlemleri için elektronik kayıt işlemlerini araştırmaktadır. Elektronik kayıt zorunlu olmamak ile birlikte birebir kayıtların zorunlu olduğu bilinmektedir.

Elektronik Kayıt Nedir?

Elektronik kayıt e-kayıt ifadesinin kısaltması olup internetten kayıt anlamına gelmektedir. Elektronik kayıt internet üzerinden yapılmakta ve ilk kayıt yerine geçmektedir.

Elektronik Kayıt Nasıl Yapılır?

Elektronik kayıt işlemleri internet üzerinden yapılmaktadır. Fakat bu işlemin yapılabilmesi için öğrencilerin e devlet şifrelerini bilmeleri gerekmektedir. E devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra e kayıt işlemlerini gerçekleştirmek mümkündür.

Elektronik kayıtlar internet üzerinden e devlet sitesinden yapılmaktadır. E devlet üzerinden YÖK tarafından sunulan bu sistem ile üniversite elektronik kayıt işlemleri gerçekleştirilmektedir. Fakat öğrencilerin bu sistem üzerinden kayıt işlemleri için bilgilerinin doğrulanması gerekmektedir.

E Kayıt Yaptırmak Yeterli mi?

Yerleştirme sonuçlarına ulaşan öğrencilerin en çok sordukları sorulardan birisi de e kayıt yaptırmak yeterli mi sorusudur. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre e kayıt işlemi ilk kayıt yerine geçmektedir. Bu nedenle gerçek kayıt işlemi e kayıt ile sağlanmamaktadır. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin sonrasında mutlaka şahsen kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. E kayıt işlemi zorunlu değil iken şahsen yapılan kayıt işlemi zorunlu tutulmaktadır.

 

Yazarlar