Eğitim İç Girişimcilik Nedir, Nasıl Yapılır? İç Girişimci Kime Denir, Özellikleri Nelerdir?

İç Girişimcilik Nedir, Nasıl Yapılır? İç Girişimci Kime Denir, Özellikleri Nelerdir?

25.07.2022 - 01:44 | Son Güncellenme:

Girişimcilik türleri içinde yer alan iç girişimcilik yeni proje ve fikirler üretebilmenizi en güzel şekilde sağlar. İç girişimcilik, 1978 yılında meydana gelen, belirli bir kurumsal yapı içindeki çalışanların kendi istekleri veya bunlardan gelen teşvikler doğrultusunda mensubu oldukları şirketten ayrılmadan proje ve fikir üretmesi anlamına da gelir. İç girişimcilik nedir, nasıl yapılır sizler için derledik.

İç Girişimcilik Nedir, Nasıl Yapılır İç Girişimci Kime Denir, Özellikleri Nelerdir

İç girişimcilik için asıl önemli olan şey ise, girişimcilerin şirketten tamamen bağımsız ya da tamamen şirkete ait olmaları olarak bilinir.

Haberin Devamı

 İç Girişimcilik Nedir, Nasıl Yapılır? 

 İç girişimci, firma içinde bir fikri, yenilik yapma ve risk alma yöntemi ile karlı, nihai bir ürüne dönüştürme sorumluluğunu da üstlenen kişi olarak da tanımlanır.

 İç Girişimci Kime Denir?

 İç girişimci bir organizasyon içinde bir kurumsal bir firmada çalışan kişilere denir. İç girişimcilerin görev yaptıkları şirketler genellikle çok büyük organizasyonlara sahip olan firmalardır. Bir iç girişimcinin en temel görevi ise, yenilik yapmaktan sorumlu olan kişilerdir. Aynı zamanda girişimcilere göre çok daha az risk alırlar.

 İç Girişimci Özellikleri Nelerdir?

 İç girişimcilik sayesinde şirketin varlığını çok daha uzun yıllar boyunca da taşıyabilmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda iç girişimcilik sayesinde daha rekabetçi ve karlı bir yapıya bürünebilecek şirketler de ortaya çıkarabilirsiniz. Bir örnek vermek gerekirse, Sony Yönetim Kurulu Eski Başkanı Ken Kutaragi, şirketin ses laboratuvarlarında çalışmış olduğu dönemlerde kızına almış olduğu bir Nintendo oyun konsolunu da geliştirebileceğini düşünüyordu.

Haberin Devamı

 Bir zaman sonra da Nintendo şirketiyle çalışmaya başladı. Bu durum ise Sony tarafından kısa zaman içinde fark edilince Kutaragi ise, şirketten kovulma aşamasına gelir. Dönemin ünlü CEO’larından birisi olan Norio Ohga ise, Kutaragi’nin inovatif bir bakış açısını da değerlendirdikten sonra şirkette kalmasını istediğini söyler. Kutaragi ise, daha sonra Sony’nin en güçlü alanlarından birisi olarak da bilinen oyun konsolu sektöründeki PlayStation’ı kuran büyük ekibin içinde yer aldı.