Eğitim İnternetten KYK ve Yurt Başvuru sonucu nasıl sorgulanır?

İnternetten KYK ve Yurt Başvuru sonucu nasıl sorgulanır?

24.08.2015 - 21:22 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvuruları yapıldı, KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman yapılacak? KYK yurt başvurusu sorgulamaları ve KYK burs başvurusu hakkında tüm detaylarhaberimizde!

İnternetten KYK ve Yurt Başvuru sonucu nasıl sorgulanır

Üniversite de okumaya hak kazanan öğrencilerden kalacak yeri olmayan öğrenciler için devlet yurtlarını hizmete açmıştır. Öğrenciler yurt başvurularını gerçekleştirerek bu yurtlarda kalma şansı elde edebilir. Devlet yurt başvuruları için Kredi ve Yurtlar Kurumunu kurmuştur. Yani öğrenciler yurt başvurularını ve yurt başvuru sorgulamalarını Kredi ve Yurtlar Kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Yurt başvurusunda bulunacak olan öğrenciler 17 ağustos pazartesi saat 23:59a kadar başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Son başvuru tarihi o zamandır. Yurt başvurusunda bulunan öğrenciler sonuçlar açıklandığı zaman yine Kredi ve Yurtlar Kurumunun internet sitesinden sonuçlara bakabilirler. Başvuruda bulunan her öğrenciye devlet yurdu çıkmayabilir. Okulun bulunduğu şehirdeki yurt kapasitesi kadar öğrenci yurda alınır. Yurda giremeyen öğrencilerde yedek olarak beklemektedir. Yurtta yer açıldıkça yedekte bekleyen öğrenciler sırayla yurda alınacaktır. Yani yedekte çıkan öğrencilerin beklemesi gerekmektedir. Devlet kalacak yeri olmayan öğrencilere yurt imkanı sağladığı gibi maddi sıkıntı yaşayan öğrenciler içinde burs ve kredi imkanı sağlamaktadır.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK Burs Başvurusu Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

Maddi olarak sıkıntı yaşayan öğrenciler için devlet burs ve kredi imkanı sağlamaktadır. Öğrenciler burs başvurusu yaparak devletin verdiği burs ve kredi imkanlarından yararlanabilirler. Devlet yurt başvuruları gibi burs ve kredi başvuruları için de Kredi ve Yurtlar Kurumunu görevlendirmiştir. Öğrenciler kredi, burs ve yurt işlemlerini Kredi ve Yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Kredi ve yurtlar kurumu devlete bağlı bir kurumdur. Öğrenciler burs ve kredi başvuru işlemini kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvurularının ekim ayında başlayacağını duyurmuştur.

Haberin Devamı

Ayrıca burs ve kredi alınmalarında ocak ayından itibaren olacağını duyurmuştur. Devlet öğrencilerin maddi durumuna göre ya kredi yada burs vermektedir. Kredi çıkan öğrenciler okul bittikten sonra aldıkları bursu geri ödemektedirler. Burs çıkan öğrenciler ise geri ödemesiz olarak burslarını alabilirler. Öğrenciler burs başvurularını ekim ayında kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir.

E-Devlet sisteminde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bulunduğu için öğrenciler yurt ve burs başvurusunu E-Devlet sisteminden de gerçekleştirebilir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yapabilmek için ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Karşınıza açılan sayfada 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bölümünün alt seçeneklerinden burs ve yurt başvurusu yapabildiğiniz gibi ayrıca kredi sorgulama gibi işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz.