Eğitim Konusu İyilik Olan Türk Ve Dünya Masallarından Örnekler Nelerdir?

Konusu İyilik Olan Türk Ve Dünya Masallarından Örnekler Nelerdir?

31.10.2021 - 01:01 | Son Güncellenme:

Masallar çocuklar için önemli mesajlar vermektedir. Çocukların hayatına dokunan masalların insanlara verdiği öğütler de çok önemlidir. Dünya genelinde ve Türk edebiyatında masallar çok önemli bir yere sahiptir. Konusu iyilik olan Türk ve dünya masallarından örnekler nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Konusu İyilik Olan Türk Ve Dünya Masallarından Örnekler Nelerdir

Konusu iyilik olan pek çok masal vardır. Özellikle dünya ve Türk edebiyatında iyiliği konu alan çok sayıda birbirinden güzel masal bulunmaktadır.

Konusu İyilik Olan Dünya Masallarından Örnekler

Dünya genelinde usta edebiyatçılar tarafından yazılan çok sayıda masal bulunmaktadır. O masallardan birisi de Aslan ve Fare masalıdır. Aslan ve Fare masalı şu şekildedir; "Büyük bir orman varmış. Bu ormanda ise tüm canlılar barış ve mutluluk içerisinde yaşarlarmış. Bu orman içinde yaşlı aslan öldükten sonra ise yavrusu aslan yönetimi ele almış. Yeni kral ise herkesi korkuturmuş. Fare de aslandan korkan birisiymiş.

Fare en çok korkan hayvanlardan biriymiş. Fare kralın sarayına giderek saraya sığınmak istediğini söylemiş. Aslan buna gülünce fare de aslana yardım edebileceğini söylemiş. Sonra günler geçip gitmiş. Bir dün aslan ormanda yürürken avlanmaya çıkmış. Aslan avcının kurduğu tuzağa düşmüş. Oradan geçen fare ise aslanın sesini duyarak yardıma gitmiş. Fare keskin dişleri ile tuzağı çıkarmış. Aslan'ın ise hayatını kurtarmış" Günümüzde fabl tarzı olan pek çok masal türünde iyiliğin önemi anlatılmaktadır. Dünya genelinde "İyilik Eden İyilik Bulur" ve "Pamuk Prenses" gibi masallar da hep iyiliği anlatan masallar arasında yer almaktadır.

Konusu İyilik Olan Türk Masallarından Örnekler

Çocuklara iyiliğin önemini anlatmak için genellikle masallar okunur. Masalların da verdiği pek çok önemli mesaj bulunmaktadır. İyilik Eden İyilik Bulur hikayesi ise şu şekildedir; "İyi huylu ve iyi ahlaklı iki kardeş çiftlikte çalışırlardır. Günün sonunda ise iki genç de kazandıkları ürünleri ve kazandıkları paraları paylaşırlardır.

Gençlerden birisi ise evli diğeri de bekardır. Evli olmayan kardeş mahsulün eşit bölüşülmesinin hakça olmadığını savundu. Yalnız olduğu için kendisinin çok fazla kazanca ihtiyacı olmadığını düşündü. Bununla birlikte çuvallardan birini gizlice alıp abisinin ambarına götürmeye başladı. Evli olan kardeş de kardeşinin daha çok ihtiyacı olduğunu düşünerek çuvalı kardeşinin ambarına götürmeye başladı. İki kardeş yıllarca birbirlerinin ambarına ürün çuvalı götürdü ve kimsenin malı eksilmedi."