Eğitim Kpss P3 Puan Türü Nedir? P3 Puan Türü İle Alım Yapan Kurumlar Hangileri?

Kpss P3 Puan Türü Nedir? P3 Puan Türü İle Alım Yapan Kurumlar Hangileri?

02.12.2021 - 17:18 | Son Güncellenme:

KPSS devlet memurluğa giriş için kullanılan bir sınavdır. Lisans alanında her yıl önlisans ve orta öğretim düzeyinde ise iki yılda bir olarak düzenlenmektedir. Peki KPSS P3 puan türü nedir? P3 puanı türü ile hangi kurumların ilanlarına başvuru yapılabilmektedir detayları ile derledik.

Kpss P3 Puan Türü Nedir P3 Puan Türü İle Alım Yapan Kurumlar Hangileri

 KPSS A grubu ve B grubu olarak yapılan ayrım ile adaylar farklı soru tiplerinden sınava girerek yeterli bir puan almaya çalışmaktadır. Herhangi bir lisans diplomasına sahip adaylar KPSS P3 puanı ile memuriyete giriş yapabilmektedir.

Haberin Devamı

 KPSS P3 Puan Türü Nedir?

 KPSS iş bulmak isteyenler için oldukça önemli bir sınavdır. KPSS A ve B grubu olarak adlandırılan 2 farklı sınav ile adaylar aldıkları puanlar ile devlet memurluğu için açılan ilanlara başvurabilmektedir. KPSS b grubu adaylarının aldığı bir puan türü olan P3 ile de birçok kurum memur alımı yapmaktadır. KPSS P3 çift yıllarda düzenlenen sınav da genel yetenek ve genel kültür alanından alınan puandır.

 P3 Puan Türü İle Alım Yapan Kurumlar Hangileridir?

 KPSS p3 puan türü ile hemen hemen her kurum memur alımı gerçekleştirmektedir. Kurumlar önceden belirlenmiş mali bütçeleri oranında her yıl bir ya da daha fazla memur alım ilanı yayınlamaktadır. KPSS P3 puanı olan adaylar bu ilanları takip ederek başvurularını yapabilmektedir.