Eğitim KYK'dan burs-kredi alacaklar için son gün

KYK'dan burs-kredi alacaklar için son gün

21.11.2017 - 15:32 | Son Güncellenme:

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin bu haklarından yararlanabilmesi için imzalamaları gereken taahhütnamede son gün bugün.

KYKdan burs-kredi alacaklar için son gün

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin hak kazandıkları kredi veya bursu alabilmek için bir taahhütname imzalaması gerekiyor. KYK, öğrencilerin bu taahhütnameyi imzalamaları için belirli bir süre veriyor. O süre de bu gece 23:59 itibarıyla sona erecek.

Haberin Devamı

Öncelikle burs veya kredi alma hakkı kazanan 15-18 yaş arası bir öğrencinin anne veya babasının e-Devlet üzerinden veli onayını vermesi gerekiyor. Veli onayını alan öğrenci, kendi e-devlet şifresiyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.

15 yaşından küçük ya da anne babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileriyle kendilerine en yakın KYK İl Müdürlüğüne belgeleriyle giderek taahhütnamelerini onaylatabilecek.

Ödemeler kasım ayı sonunda başlayacak

Burs ve kredi kazanan öğrenciler ilk ödemelerini kasım ayı sonunda 2 aylık olarak alacak. Burs ve krediler lisans öğrencilerine 425 TL, yüksek lisans öğrencilerine 850 TL, doktora öğrencilerine ise 1.275 TL olarak ödenecek.

Yazarlar