Eğitim LÖSEV’li öğrenciler Jüpiter yolcusu

LÖSEV’li öğrenciler Jüpiter yolcusu

04.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

LÖSEV Eğitim Kurumları’ndaki Havacılık ve Uzay Bilimleri Kulübü öğrencileri, NASA’nın “Message in a Bottle” (Şişedeki Mesaj) programıyla Europa Clipper’in yolculuğunun bir parçası olacak.

LÖSEV’li öğrenciler Jüpiter yolcusu

ALEYNA SEVİM/İSTANBUL- Bu kapsamda uzay tutkunlarının isimleri, Jüpiter’e gitmeye hak kazanacak. Programla NASA, seçilen insanların isimlerini ABD’li şair Ada Limón’un “Gizem Övgüsü: Europa İçin Bir Şiir” adlı şiiri ile gönderecek. Katılımın sınırlı olduğu projede, isimler şiirle birlikte bir mikroçip üzerine basılarak Ekim 2024’te yolculuğa çıkacak. Kampanyanın başladığı 1 Haziran’dan bu yana 100 binin üzerinde kişinin adını yazdırdığı yolculuğa son isim yazdırma tarihi 1 Aralık 2023.

Haberin Devamı

Kariyer planlamalarına teşvik

LÖSEV Eğitim Kurumları fizik öğretmeni Sevgi Özoğlu, okulun isminin, güneş sisteminde seyahat edeceği düşüncesinin heyecan ve gurur verici olduğunu belirterek, “Program sayesinde öğrenciler uzay çalışmalarına dair somut veriler elde etmenin mutluluğunu yaşıyor. Bu ve benzeri programlarda okulumuz ve öğrencilerimiz her zaman en ön sırada yer alacaktır” diye konuştu.

Fen bilimleri öğretmeni Erdem Yalınkılıçlı da öğrencilerin sınıf seviyelerine göre temel astronomi eğitimi aldıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Okulumuzda verilen eğitim kadar deney, gözlem ve etkinliklere de önem vermekteyiz. Gezegenler, yıldızlar ve güneş sisteminden oluşan Planetaryum programıyla öğrencilerimiz, farklı bir deneyim yaşayıp sınıf içinde öğrendiklerini pekiştirmekteler. Öğrencilerimizin uzay bilimleri ve teknolojileri alanında bilgi ve farkındalıklarının artırılması ve uzay alanında kariyer planlamalarına teşvik edilmesi amacıyla NASA tarafından bu yıl başlatılan kampanyaya katılmalarına destek verdik.”

Haberin Devamı

Programa katılan Havacılık ve Uzay Bilimleri Kulübü 7. sınıf öğrencisi Doruk Özen “Planetaryum ile evrendeki yerimiz, diğer gezegenler, ışık kirliliğinin astronomi bilimi üzerindeki olumsuz etkileri hakkında yeni bilgiler edinerek astronomi bilimini yaşayarak öğrenmenin tadını çıkartıyoruz” dedi. 9. sınıf öğrencisi Esmanur Karaca da “Okulumuzun isminin, Güneş sistemimizde seyahat edeceği düşüncesi heyecan ve gurur verici” diye konuştu.​