Eğitim LYS 2016 tercihleri için yeni kılavuz yayında! İşte ÖSYM'nin son duyurusu

LYS 2016 tercihleri için yeni kılavuz yayında! İşte ÖSYM'nin son duyurusu

03.08.2016 - 17:34 | Son Güncellenme:

2016 LYS tercih dönemi artık sona eriyor. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren LYS tercihlerinin son günü bugün. LYS tercihlerini ÖSYM’nin resmi internet sitesinden yapabiliyorsunuz.

LYS 2016 tercihleri için yeni kılavuz yayında İşte ÖSYMnin son duyurusu

Öğrenciler üniversiteye giriş olarak iki aşamalı sınava girmişlerdir. Bu sınavlardan ilk aşaması YGS yani Yükseköğretime Geçiş Sınavıdır diğeri ise LYS yani Lisans Yerleştirme Sınavıdır. İlk sınava giren öğrenciler yani YGS puanları geçtiğimi ay açıklanmıştır. Öğrenciler girmiş oldukları YGS sınav puanına göre barajı geçmişler ise LYS sınavına girmeyi hak kazanmışlardır. Bir diğer sınav aşaması olarak bilinen LYS sınavı Haziran ayında gerçekleştirilmişti. Sınava girmekte olan öğrencilerin puanları da geçtiğimiz günler açıklanmıştır. Sadece tercih işlemleri kalan öğrencilerin tercih kılavuzunu açıklanmasını beklemektedirler. LYS tercihleri için ÖSYM yani Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi web sayfasından yeni duyurusunu yayınlamıştır.

Haberin Devamı

Üniversite tercih süresi yarın geceye kadar uzatıldı. ÖSYM tarafından, ÖSYS tercih işlemlerinin yarın saat 23.59'a kadar uzatıldığı bildirildi.

ÜNİVERSİTE BAŞARI SIRALAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ÖSYM resmi web sayfasında yapmış olduğu duyuruya göre 2016 ÖSYM tercih işlemleri 29 Temmuz cuma günü başlamış olup 3 Ağustos 2016 Çarşamba günü sona erecek olduğunu ve de 2016 ÖSYS tercih süresi uzatılmayacağını duyurmuştur. 2016 ÖSYM yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu 28 Temmuz Perşembe günü ÖSYM’nin web sitesinden yayımlanmıştır. 28 Temmuz 2016 tarihinde ÖSYM'nin resmi web sitesinde yayımlanmakta olan kılavuzda yer alan Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) çıkarılmıştır.

Haberin Devamı

Üniversite adayları 1 Ağustos 2016 Pazartesi günü yayınlanmakta olan tercih kılavuzunu esasa alıp 28 Ağustos 2016 tercih kılavuzu ile ilgili herhangi bir tercihini esasa almamalıdır. Ve üniversite adayları bu tarihler arasında ÖSYM’nin resmi web adresinden duyuruları takip etmeleri gerekir. 28 Ağustos 2016 Perşembe günü yayınlanmakta olan tercih kılavuzuna göre tercih yapan adaylar 1 Ağustos 2016 Pazartesi günü yayınlanan tercih kılavuzuna göre yapmış olduğu tercihleri güncellemesi gerekir. Bu şekilde duyuru yayımlayan ÖSYM öğrenciler mağdur bırakmamıştır. Üniversite adayları bütün sınavlara girerek en son işlemleri LYS tercihleri olacaktır.

Bu yapılmakta olan tercihler LYS yani son aşama sınavının puanı açıklandıktan sonra yapılmaktadır. Bu sene yapılmakta yani 2016 LYS tercih zamanları 29 Temmuz ve de 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir. Bu tarihler arasında üniversite adayları ÖSYM'nin resmi web sitesinden almış oldukları puanlar ile ÖSYM’nin yayınlamış olduğu son 2016 tercih kılavuzuna göre LYS tercihlerini gerçekleştirebilirler. 29 Temmuz - 3 Ağustos ayları arasında yapılacak olan 2016 LYS tercihleri teknolojinin gelişmesi ile online olarak ÖSYM'nin web sitesinden yapılabilmektedir. Daha önceki senelerde tercihler ÖSYM bürolarında gerçekleştirilmekte idi. Bu işlemleri yapmak için oldukça sıra beklemekte olan üniversite adayları için vakit kaybı yaşamalarına neden oluyor idi.

Haberin Devamı

Fakat artık teknoloji ilerledikçe internet kullanımı daha da artarak online olarak devlet tarafından hizmetler getirilmiştir. Bu hizmetler ÖSYM tarafından da dijital platform üzerinden de yapılmaktadır. Sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilen LYS tercih işlemleri çok kolay ve pratik bir şekilde yapılmaktadır. LYS tercihlerinizi yapabilmek için ÖSYM'nin resmi web adresine giriş yapmanı gerekir. ÖSYM sayfasına giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaranı ile ÖSYM şifrenizi ilgili boşluklara yamanı gerekir. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde yaptıktan sonra LYS tercih işlemlerinizi yapabilmeni mümkün olacaktır.