Eğitim MEB, MESEM’ler için harekete geçti

MEB, MESEM’ler için harekete geçti

09.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Esenyurt’ta demir-çelik fabrikasında staj yapan Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) öğrencisi Arda Tonbul, 9 Ocak’ta, dengesini kaybetmesi sonucu kafasını sac bükme makinesine sıkıştırmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

MEB, MESEM’ler için harekete geçti

Olayın ardından başka MESEM’lerden de kaza haberlerinin gelmesiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla “Mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği”ne ilişkin illere bir yazı gönderildi. 

Haberin Devamı

DENETİMLER ARTIRILACAK

İşletmelerdeki mesleki eğitim sürecine ilişkin, 2024 yılına mahsus olmak üzere şubat ve mart aylarında, sonraki yıllarda ise çalışma takvimi esas alınarak ağustos ayı sonuna kadar yapılacak ilgili tüm toplantılarda iş sağlığı ve güvenliğinin gündeme alınacağının belirtildiği yazıda denetimlerin artırılması istendi.

Mesleki Eğitim Kanunu’nun “denetleme ve ceza” hükümlerini düzenleyen madde doğrultusunda, işletmelerdeki eğitim süreçleri; müfredata ve mevzuata uygunluk açısından oda veya birlik temsilcilerinin katılımıyla bakanlık veya eğitim müfettişlerince denetlenecek. MEB, valilikler, il/ilçe milli eğitim müdürlükleri, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ve işletmelerin de mesleki eğitimde iş sağlığı     ve güvenliğinde yapacağı işlemleri belirledi.