Eğitim Ödevi Kim Buldu? Ev Ödevi İlk Ne Zaman İcat Edilmiştir?

Ödevi Kim Buldu? Ev Ödevi İlk Ne Zaman İcat Edilmiştir?

27.04.2021 - 12:53 | Son Güncellenme:

Okul çağına gelen her çocuk ev ödevi ile tanışmaktadır. Öğrencilerin okulda gördüğü konuları pekiştirmeleri ve unutmamaları için öğretmenler tarafından ev ödevi verilmektedir. Ödevi kim buldu? Ev ödevi ilk ne zaman icat edilmiştir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ödevi Kim Buldu Ev Ödevi İlk Ne Zaman İcat Edilmiştir

İnsanlığın bugünkü konumuna gelmesi, insanların çalışmaları ve eğitim görmeleri sayesinde olmuştur. İnsan ırkının her konu hakkında gelişme göstermesi almış olduğu eğitimler neticesinde olmuştur. Eğitim ilk önce ailede başlamaktadır. Okulda da devam etmektedir.

Haberin Devamı

 Ödevi Kim Buldu?

 Okul eğitiminde ev ödevinin çok büyük bir yeri vardır. İnsanlar eski zamanlardan beri bir eğitim sistemi içerisindedir. İlk yapılan okullar tek göz şeklindeydi ve bu okullar binlerce yıl öncesine kadar gitmektedir. 

 Antik insanların döneminde eğitim sistemi de ortaya çıkmıştır. Sonrasında da tüm dünyada yayılma göstermiştir. Eğitim sayesinde günümüz uygar ulusları meydana gelmiştir. Zaman içerisinde eski eğitim sistemlerinin yerini yenileri almaya başlamıştır. Okullar sayesinde küçük çocuklar geleceğin saygın birer bireyleri olabilmişlerdir. 

 Okullar sayesinde kuşaklar arasında bilgi alışverişi sağlanmaktadır. Eskilerin bilgileri yeni nesile aktarılır. Bunun yanında yeni bilgiler de eklenir. İlk eğitim sistemlerinde insanların hayatta kalmanın yollarını öğrenirlerdir. Eskiden erkek çocuklarının kız çocuklarından daha akıllı olduğu ile ilgili bir inanç vardı. Bu inanç nedeni ile de kızlar ve erkekler birbirinden ayrılmış oldu.

Haberin Devamı

 Ev Ödevi İlk Ne Zaman İcat Edilmiştir?

 1095 yılında oldukça disiplinli bir öğretmen olan Roberto Nevilis ilk ev ödevi kavramını ortaya atmıştır. Venedik'te yaşayan Roberto Nevilis öğrencilerinin performanslarını beğenmiyordu. Okulun çocuklar açısından verimli olmadığına kanaat getirmeye başlamıştı. Bu sebeple fiziksel şiddet içermeyen bir şekilde öğrencilerine ceza vermek istemişti. 

 Nevilis'tin önce de pek çok öğretmenin öğrencilerine okuldan sonra çeşitli görevler verdiği düşünülmektedir. Fakat bu İtalyan öğretmenin yöntemi kısa sürede tüm Avrupa'ya yayılmış ve eğitim sisteminde değişikliklere gidilmiştir.