Eğitim Ortak sınav sonuçları olmayanlar incelenecek

Ortak sınav sonuçları olmayanlar incelenecek

17.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ve lise kademelerinde bu yıl ilk kez düzenlenen ortak sınavlarda sonucu çıkmayan öğrencilerle ilgili okul müdürlüklerine bir yazı gönderdi.

Ortak sınav sonuçları olmayanlar incelenecek

Kodlamalarını hatalı yapan öğrencilerin sonuçlarının çıkmadığı belirtilen yazıda, “Mazeret sınavına girdiği halde listede sonucu bulunmayan öğrencilerin dönem sonu olması nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için sonuçları okul yönetiminde muhafaza altında bulunan kitapçıkları incelenerek belirlenecektir. Kitapçık üzerinden belirlenen bu sonuçların DYS üzerinden il milli eğitime bildirilmesi gerekmektedir” denildi.

Haberin Devamı

Öğrencilerin itirazlarının okul yönetimleri tarafından karşılanması gerektiği kaydedilen yazıda şu bilgilere yer verildi: “Yapılacak itirazlara öğrencilerin kitapçıkları incelenerek cevap verilecek ve varsa öğrenci lehine meydana gelen puan değişiklikleri gerçekleştirilecektir. Eğer öğrenci kitapçık üzerinde herhangi bir işaretleme yapmamış ise öğrencinin optiğinin incelenmesi için ivedilikle İstanbul Ölçme Değerlendirme Merkezine başvurulacaktır. Not işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için itiraz işlemlerinin en geç 17.01.2024 Çarşamba gününe kadar okullarımız tarafından tamamlanması gerekmektedir.”