Eğitim Özer: ‘850 bin derslikten 50’sinde eğitime ara verildi’

Özer: ‘850 bin derslikten 50’sinde eğitime ara verildi’

09.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün bir dizi etkinliğe katılmak için geldiği Konya’da Vali Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret etti ve İl Eğitim Değerlendirme toplantısına katıldı.

Özer: ‘850 bin derslikten 50’sinde eğitime ara verildi’

Burada yaptığı açıklamada yüz yüze eğitimin kesintisiz şekilde devam etmesine yönelik kararlı olduklarının altını çizen Özer, “Sağlık Bakanlığı'mız ve Sağlık Bilim Kurulu'muzun tavsiyeleri doğrultusunda gerekli önlemleri toplam 71 bin 320 okulumuzda alarak, nasıl birinci dönem yüz yüze eğitimi kesintisiz şekilde devam ettirdiysek aynı kararlılıkla inşallah bu dönem de yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. Bugün itibarıyla 850 bin derslikten sadece 50'sinde vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini kaydeden Özer, Omicron varyantının yayılımlarının çok yüksek olmasına rağmen okullara yansımasının çok düşük olduğuna dikkat çekti. 

Haberin Devamı

Üretim 6 kat arttı

Konya’da hem güçlendirme hem yıkım bağlam çalışmaları kapsamında ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade eden Özer, 2022’de yaklaşık 700 milyon TL’lik mevcut yatırımların devam ettiğini, 20 yeni okul yatırımının da bu yatırımın içerisine dahil edildiğini vurguladı. Okullardaki güçlendirmeyle ilgili yaklaşık 100 milyon TL’lik talebi de olumlu olarak değerlendirdiklerinin altını çizen Özer, hem mevcut yatırımlar hem de ilave yatırımlarla Konya'ya 2022 yılı eğitim öğretim yatırımlarının toplam bütçesinin 1,3 milyar TL’ye çıktığını kaydetti.

Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de yangın tüpü dolum tesisini inceleyen Özer, Türkiye’deki okulların yangın söndürme tüplerinin dolum ve bakımlarının bu liseden karşılanacağını belirtti. Mesleki eğitimde bir taraftan iş veren iş birliği içinde eğitim kalitesi artırılırken diğer taraftan üretim kapasitesinin de arttığına dikkat çeken Özer, “2018'de mesleki teknik eğitimdeki üretimden elde edilen gelir, 200 milyon TL civarındayken bu rakam, 2021'de 1 milyar 162 milyon TL’ye çıktı. Yaklaşık 6 katlık bir üretim kapasitesine ulaşıldı” dedi.