Sözlük Mihr Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mihr Kimlere Verilir, Ne Kadardır?

Mihr Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mihr Kimlere Verilir, Ne Kadardır?

04.11.2021 - 13:57 | Son Güncellenme:

Evlenecek insanlar yeni yeni adetler öğrenmektedir. Bu adetlerden bir tanesi de mihr kelimesidir. Mihr kelimesi evlilikle ilgili olsa da herkes bu kelimenin anlamını bilmemektedir. Mihr ne anlama gelmektedir? Mihr kelimesinin TDK sözlüğünde ki karşılığı nedir? Mihr kime verilir? Sizler için mihr kelimesinin anlamlarını detayları ile derledik.

Mihr Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Mihr Kimlere Verilir, Ne Kadardır

 Mihr dini nikahta kadına ödenecek para veya mal varlığı demektir. 

Haberin Devamı

 Mihr Ne Demek? 

 Mihr veya mehr kelimesinin anlamı nikahta kadına ödenen para olarak bilinmektedir. Müslümanlar evlenecekleri zaman dini nikah kıyarlar ve nikah sırasında evlenen adamın evleneceği kadına mal varlığı ya da para vermesi gerekmektedir. Mihr nikahta kadına verilen paraya verilen isimdir. 

 Mihr TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Mihr kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında bir anlam ile karşılaşılmaktadır. Mihr kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı Müslüman bir erkeğin nikâh esnasında eşine vermeyi kabullendiği mal veya para olarak verilmiştir. 

 Mihr Kime Verilir?

 Mihr Müslüman çiftlerin evlendiğinde kadına verdiği mal veya paradır. Mihr dini nikah yapılırken erkek tarafın evleneceği kadına vereceği mal veya para için verilen isimdir. Mihr evlenen kadına verilmektedir.