Eğitim Vat Ne Demek, Açılımı Nedir? Vat Vergisi Ne Demek?

Vat Ne Demek, Açılımı Nedir? Vat Vergisi Ne Demek?

04.12.2021 - 17:04 | Son Güncellenme:

Günümüzde çok sayıda vergi türü bulunduğu için aktif biçimde iş hayatında olan kişiler bunlar hakkında bilgi sahibi olmaktadırlar. Ancak zaman zaman karşılaşılan bazı kısaltmalar merak konusu olmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız VAT ne demek, açılımı nedir, VAT vergisi ne demek ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Vat Ne Demek, Açılımı Nedir Vat Vergisi Ne Demek

 VAT olarak kısaltılan ve bir vergi olan VAT vergisi, özellikle e-ticaret ile uğraşan kişileri yakından ilgilendiren bir konudur.

Haberin Devamı

 VAT Ne Demek, Açılımı Nedir?

 Türkiye'de var olan KDV yani Katma Değer Vergisi'nin benzeri bir tüketim vergisidir VAT. İngilizce "Value Added Tax" kelimelerin baş harflerinden oluşmuş bir kısaltmadır. Avrupa pazarında satış yapabilmek için "VAT numarası" almak ve vergi beyanında bulunmak zorunluluğu vardır.

 VAT Vergisi Ne Demek?

 Avrupa Birliği yasalarına göre bu ülkelere satış yapabilmek için bir VAT numarası alarak ancak ticaret yapılabilir. Aksi bir durumda ağır vergi cezaları ile karşı karşıya gelmek olasıdır. VAT, Türkiye'deki Katma Değer Vergisi'nin yani KDV'nin bir nevi karşılığı olup, nihai tüketicinim ödediği bir vergi çeşididir.