Eğitim Vize Nasıl Alınır? Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Vize Nasıl Alınır? Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

12.04.2021 - 01:24 | Son Güncellenme:

Günümüzde bir ülkeden bir ülkeye gitmek için vize prosedürü uygulanmaktadır. Bu her ülkede geçerli olmasa da bazı ülkelerde vize prosedürü yer almaktadır. Vize almak için ise gerekli bir takım evraklar vardır. Özellikle yurt dışı seyahati yapmayı düşünen kişiler vizelerin nasıl alınacağına dair araştırmalar yapmaktadırlar. Peki vize nasıl alınır? Vize için gerekli evraklar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Vize Nasıl Alınır Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir


Vize almak için gerekli şartlar yer almaktadır. Özellikle Avrupa'da pek çok ülke Türkiye'ye vize prosedürü uygulamaktadır.

Vize Nasıl Alınır?

Vize almak için öncelikle ikamet adresinize en yakın olan konsolosluğa başvurmanız gerekmektedir. Bireysel olarak konsolosluklara başvurabildiğiniz gibi doğrudan seyahat acentalarına da başvurarak aracı bir kurum da belirlemeniz mümkündür. Bunun için kurulmuş olan vize danışmanlık firmaları bu işlemleri hızlı bir şekilde yerine getirmektedir.

Vize danışmanlığı ise sizin yerinize bu evrakları hazırlamaktadır. Öncelikle vize başvurusu yapak için bir pasaporta sahip olmalısınız. Pasaportunuz ile birlikte hızlı bir şekilde başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Her ülke farklı vize prosedürü uygulamaktadır. Bunun için ise ülkenin istemiş olduğu evrakları doğru bir şekilde hazırlayarak vizenizi alabilirsiniz.

Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

1) Pasaport
Vize için öncelikle bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir. Eğer devlet memuru değilseniz bordo pasaporta sahip olursunuz. Bordo pasaport ise vizeye dahil olan pasaport türleri arasındadır. Bordo pasaporta sahip olarak vize başvurusunu yapabilirsiniz.

2) Maaş Bordrosu
Vize için gerekli olan evraklardan bir diğeri de maaş bordronuzdur. Maaş bordrosu aylık olarak gelen maaşınızı belirleyen bir bordrodur. Ülkeler için bu maaş bordrosu ısrarla talep edilmektedir.

3) Biyometrik Fotoğraf
Güncel olarak çekilmiş olan en son 6 ay önce çekilmiş bir güncel biyometrik fotoğrafa ihtiyacınız başvuru esnasında vardır.

4) İkametgah Belgesi
Nerede oturduğunuzu belgeleyen ikametgah belgesi de yine vize için en gerekli evraklar arasındadır. İkametgah belgenizin mühürlü olmasına da dikkat etmelisiniz.

5) Evlilik Cüzdanı
Bu evrak sadece evli olanlar için geçerlidir. Eğer evli değilseniz evlilik cüzdanınızı beyan etmeniz istenmez.

6) Banka Hesap Dökümü
Bankada ne kadar paraya sahip olduğunuzu gösteren belgedir.