Eğitim Yapı Kredi’den 80 bin kadına eğitim

Yapı Kredi’den 80 bin kadına eğitim

22.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi, Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü’ne (UNITAR) bağlı Yönetici ve Liderler için Uluslararası Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ortaklığında ‘Teknolojide Fırsat Eşitliği’ projesini başlattı. Proje kapsamında, konunun uzmanı isimler tarafından büyük veriden yapay zekaya, bulut teknolojilerinden siber güvenliğe kadar kapsamlı bir online eğitim içeriği hazırlandı.

Yapı Kredi’den 80 bin kadına eğitim

 

OZAN ÖMER KADÜKER - Projenin dün gerçekleştirilen imza töreni sonrasında sorularımızı yanıtlayan Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Özden Önaldı, “Eğitimler tüm Türkiye’den 18-27 yaş aralığındaki kadınların ücretsiz katılımına açık. Ancak Koç Holding tarafından hayata geçirilen Umut Kentler’de ve deprem bölgesinde yaşayan gençler için cinsiyet ayrımı bulunmuyor” dedi. 80 bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Önaldı, “Eğitim içeriklerini siber güvenlik, yazılım, yapay zekâ, bulut teknolojisi, nesnelerin interneti gibi şirketlerin ihtiyaç duyacağı alanlar olarak belirledik. Kadınların bu alanda geride kalmasını engellemeyi amaçlıyoruz. Daha adil ve sürdürülebilir bir dünyanın yolunun, toplumsal cinsiyet eşitliğinden geçtiğini biliyoruz. İnsan kaynağı bulma ve yetiştirme konusunda elimizi taşın altına koyuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Bozbura ise “Kadın istihdamının ve cinsiyet eşitliğinin artırılmasını, genç kadınların potansiyel yeteneklerinin güçlendirmesini ve sektörde kadın liderlerin geliştirilmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Eğitim sonunda gerçekleşecek sınavdan yüzde 70 ve üzeri başarı gösterenler, e-devlet onaylı sertifika; eğitimlerin yüzde 75’ine katılanlar ise UNITAR akreditasyonlu başarı belgesi de alabilecek.