Eğitim YGS ne zaman yapılacak?

YGS ne zaman yapılacak?

05.03.2016 - 10:56 | Son Güncellenme:

13 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan YGS’nin sınav giriş yerleri açıklandı. Nerede sınava gireceklerini öğrenmek isteyen öğrenciler sınav giriş belgelerine haberimizin linkinden ulaşabilirler. Peki YGS ne zaman yapılacak? İşte o ayrıntılar...

YGS ne zaman yapılacak

Üniversiteye girişte birinci aşama olan YGS, 13 Mart Pazar günü yapılacak. Eğitim öğretim hayatı sizlerin de bildiği gibi lise son sınıfa kadar zorunlu hale gelmiştir. Ülkemizin eğitim seviyesini yükseltmek vatandaşların daha bilinçli olmasını sağlamak amacı için uzatılan bu eğitim öğretim zorunluluğu gelecek nesil için daha önemli olmuştur. Lise son sınıf öğrencileri eğer isterlerse lisans eğitimini alarak kendilerini geliştirip istedikleri mesleğe ulaşabilirler. Almak istedikleri lisans eğitimi için öğrenciler lise son sınıfta bir sınava girerler. Bu sınava yalnızca lise son sınıf öğrencileri değil aynı zamanda kendini geliştirmek isteyen, ikinci bir üniversite okumak isteyen kişiler de sınava girebilirler. Lise diploması olan her vatandaş bu üniversite sınavına girerek lisans eğitimi almaya hak kazanarak üniversiteye gidebilirler.

YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her yıl yapılan bu üniversite giriş sınavı iki aşamalı olarak gerçekleştirilir. Eğitim hayatına önem veren ülkemiz üniversite eğitiminde çok titiz davranmaktadır. Bu konuda oldukça seçici hareket eden eğitim kurumları vatandaşların lisans eğitimi alabilmesi için iki aşamalı olarak bir sınav taktiği uygulamıştır. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan bu sınava her yıl milyonlarca aday katılır. Katılımda bulunan adayların yalnızca belli bir çoğunluğu üniversitelere yerleşir. İlk olarak lisans eğitimi almak isteyen vatandaşların karşılaşacakları Yükseköğretime Geçiş Sınavıdır. Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere dört temel derslerinden sorumlu olacak olan adaylar 160 soruyu 120 dakika içerisinde yanıtlamaları gerekir. Öğrencilere verilen bu süre zarfının yanında bir de sınavın gerçekleşeceği belli bir tarih vardır. 2016 yılı içerisinde yapılacak olan üniversite seçme sınavlarının ilki 13 Mart Pazar günü saat 10.00’da gerçekleştirilecektir. Lisans eğitimi almak isteyen adaylar öncelikle bu sınava başvuru yapıp ödenmesi gerek ücreti gerekli olan bankaların ATM şubelerine yatırmaları gerekir. Bu YGS adı verilen Yükseköğretime Geçiş sınavına başvurular yapılmış adaylar artık sınavın olacak gününü büyük bir stresle beklemektedirler.

Ülke genelinde yapılacak olan bu YGS sınavına milyonlarca öğrenci katılacaktır. Bu öğrencilerin sınava nerede girecekleri gerekli kurumlar tarafından ayarlanır. Sınav başvurusu yapan öğrenciler bu sınava nerede gireceklerini öğrenerek sınav günü sınav saatinde olmaları gereken yerde bulunurlar. Artık eski dönemlerde olduğu gibi uzun bir zaman sınav ile ilgileri bilgileri öğrenmek için beklemeyiz. Çünkü gelişen teknoloji ile eğitim alanında yapılan yeniliklerin sayısı oldukça fazladır. Artık siz vatandaşlar olarak bu sınava girecek olursanız sınava nerede gireceğinizi kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. ÖSYM tarafından bugün (3 Mart Perşembe günü saat 02.30 gibi) YGS sınavının nerede yapılacağı açıklanmıştır. Sınava katılımda bulunacak olan öğrenciler ÖSYM’nin resmi sayfasına T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak sınava nerede gireceklerini kolayca öğrenebilirler. İnternete erişim sağlayabildikleri her türlü ortamda vatandaşlar bu sistemi kullanabilirler. Sınav günü ÖSYM tarafından belirlenen sınav yerinde ve sınav saatinde adayların bulunması gerekir.