Eğitim YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

15.03.2016 - 08:42 | Son Güncellenme:

13 Mart 2016 Pazar günü yapılan YGS’nin sınav soruları açıklandı. YGS ile ilgili tüm sorulara ve cevaplarına online olarak erişme imkanına sahipsiniz. Peki YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016 YGS)'nın Temel Soru Kitapçığı ile cevap anahtarı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin internet sitesinde yayınlandı. Şimdide YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? merak konusu oldu. ÖSYM'nin sınav takvimine göre, 13 Mart 2016 tarihinde yapılan YGS sınavının sonuçlarının açıklanma tarihi 25 Mart 2016 olarak belirtildi. ÖSYM'nin geçtiğimiz yıllarda sonuçların açıklanması ile ilgili net bir tarih vermemiş olsa da sonuçları diğer yıllardan farklı olarak sınavdan çok kısa süre sonra açıklamıştı.

Haberin Devamı

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Ülkemizde her yıl yapılan ve yaklaşık iki milyon öğrencinin katılımda bulunduğu üniversite sınavının ilk oturumu yapılmıştır. 13 Mart Pazartesi günü sabah saat 10.00 da yapılan sınava pek çok sayıda öğrenci katılmıştır. Lise son sınıf öğrencileri dahil olmak üzere geçen yıldan mezun kalmış öğrenciler, şansını bir kez daha denemek isteyen öğrenciler, kendini geliştirmek için bir tane daha bölüm okumak isteyenler bu sınava başvuruda bulunmuştur. Çeşitli nedenlerde sınava katılımda sağlayan vatandaşlar sabah erken saatlerde sınava girecek oldukları binada beklemeye koyulmuşlardır. Sınav saat tam 10.00 da başlamış ve sonrasında sınava geciken öğrenciler salona alınmamıştır. Adayların nüfus cüzdanları ve sınav giriş belgeleri ile sınav binasına gelmeleri yeterli olmuştur. Sınav esnasında gerekli olan kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete gibi ihtiyaçları ÖSYM tarafından karşılanmıştır. Bu sınava her yıl çok sayıda katılımın olmasının bir sebebi de vatandaşların lise diplomalarının olmasıdır.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Liseyi bitiren her vatandaş diledikleri zaman diledikleri yaşta bu sınava girebilirler. Böylece vatandaşlar da her yıl bu sınava katılımda bulunabilirler. Zorlu maratonun ilki yapılmış ve adayların heyecanı artık dinmiştir. Stresle uyandıkları bugüne artık rahat bir şekilde uyuyabileceklerdir. Sınavın iyi ya da kötü geçmesi değil de geçmiş olması adayların içini biraz da olsa rahatlatmıştır. Zorlu maratonun ilki bitmiş artık adayların Yükseköğrenime Geçiş Sınavını atlatmıştır.

Terleten sorular öğrencilerin moralini bozsa da ÖSYM her zamanki gibi adayları iyi bir süzgüden geçirmiştir. Sınav maratonu geri de kalmış artık öğrencilerin tüm merakı sınavın sonuçlarındadır. 160 soruluk bir test sınavına giren adaylar bu sınavdan her ders başına az bir oranda net yapmaları gerekir. Çünkü YGS olarak adlandırılan bu sınav öğrenciler için ön bir elemedir. Lisans eğitimi almak isteyen adaylar haziran ayında yapılacak olan sınavlara da girmeleri gerekir. Çünkü asıl bu sınav sonucunda üniversitelere yerleşirler. Böylece hayallerinde ki mesleği okuyabilme şansını da kazanmış olurlar. Ancak haziran ayında yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına katılmak için adayların bu YGS sınavından 180 puan barajını geçmeleri gerekir. Bu barajı geçemeyen adaylar ise ikinci oturumda ki sınavda şanslarını deneme hakkını tamamen kaybetmiş olurlar. YGS sınavının sonuçları ise çok geçmeden ÖSYM tarafından açıklanır. Çünkü artık optik okuyucuların gelişmesi ile beraber ülkemizde yapılan sınavların sonuçları daha kısa bir zaman zarfı içerisinde açıklanmaktadır. YGS soruları da ÖSYM’nin kendi sitesinde belli zamanda açıklanır. Öğrenciler de yapmış oldukları soruları bu şekilde kontrol edebilirler. Belli sitelerden öğrenciler sorulara doğru cevaplarıyla ulaşabilirler. Böylece adaylar kendi yaptıkları soruları kontrol etme şansı bulurlar. Sınav sonuçları açıklanana kadar da büyük bir stresten ya da şoktan kurtulmuş olurlar. Bekledikleri gibi bir sonuç alabilirler. YGS sonuçları ÖSYM’nin açıklamasına göre iki hafta sonrasına kadar duyurulur.