Gündem Ehliyet sınavı için son 2 gün!

Ehliyet sınavı için son 2 gün!

25.08.2016 - 09:36 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2016 Ehliyet sınavı ile ilgili adayların merak ettiği sorular nihayet cevap buldu. Ehliyet sınav tarihi ve sınav giriş yerlerine dair tüm bilgiler adayların içini rahatlatacak şekilde açıklandı. 2016 yılı ehliyet sınavı hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’nın da açıklamasını yaptığı tüm bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ehliyet sınavı için son 2 gün

Ağustos ayında gerçekleşecek olan ehliyet sınavı ülkemizde yaşanan darbe girişimi ve acı olaylar nedeni ile ertelenmek zorunda kalan sınavlardan bir diğeri olmuştu. Bu yüzden de ehliyet sınavı adayları sınavın ne zaman yapılacağı konusunda merak içindeydi. Benzer şekilde sınav yerleri ile alakalı olarak da pek çok soru işaretleri dolaşıyordu. Tüm bunları aydınlatmak için Milli Eğitim Bakanlığı gerekli açıklamayı resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre öncesinde 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü yapılması planlanmış olan ehliyet sınavı bu son erteleme ile birlikte 27 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleşecek.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!
EHLİYET PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Adaylar sınava girecekleri yerleri de ehliyet sınavının gerçekleşeceği tarihin haftasında öğrenebilecekler. Ehliyet sınavı giriş belgesi ise online yollardan alınabilen bir belge değil. Benzer şekilde adayların sınava girecekleri yerleri de internet üzerinden sorgulatması mümkün olmamaktadır. Bu yüzden adaylar hem sınav giriş belgelerini hem de sınav yerleri ile ilgili olan belgeleri bağlı oldukları sürücü kursundan temin edecekler. Bu belgenin alınması için bir an önce sürücü kursu ile iletişime geçmek gerekiyor. Çünkü ehliyet sınavı adayları bu belge olmadan sınava giremiyorlar. Adayların sınava girecekleri yer de sınav giriş belgesinin üstünde yazıyor. Adayların ehliyet sınavı için katılım sağlayacakları sınav yeri yüksek ihtimal ile bağlı bulundukları kursun olduğu ilçede oluyor.

Haberin Devamı

Ehliyet sınavı günü adayların yanında sınav giriş belgesinin yanı sıra kimliği de bulunmak zorunda. Aynı zamanda adayların kurslarından teslim aldıkları ehliyet sınavı giriş belgesinin üstünde adaya ait bilgilerin ve imzaların da bulunması gerekiyor. Herhangi bir hata ya da eksiklik ehliyet sınavı katılımını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Adayların ehliyet sınavı saatinden biraz önce sınav yerinde hazır bulunmaları gerekiyor. Bu önlem herhangi bir yanlışlık durumunda olaya erken müdahale edebilmek açısından da etkili oluyor. Aynı zamanda ehliyet sınavı sonunda sınavı tamamlayan adaylar sınav sonuçlarını hızlı bir şekilde de öğrenebiliyorlar. Bu süreçte adayın kayıtlı olduğu sürücü kursu ile sürekli iletişim halinde bulunması adayın sonuçlarına çok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilmesine yardımcı oluyor. Benzer şekilde sınava girecek olan tüm adayların sınav gözetmeninin söylediklerine ve sınav kurallarının tamamına harfiyen uyması gerekiyor. Aksi takdirde hiçbir gerekçe kabul edilmeksizin adayın ehliyet sınavı direkt olarak iptal edilebiliyor. Bu yüzden adayların çok dikkatli ve çok temkinli olmaları güzel bir sınav süreci geçirmek adına bir hayli önemli bir hale geliyor.