Ekonomi 10 ili etkileyen depremin ardından BOTAŞ'tan yeni doğal gaz açıklaması

10 ili etkileyen depremin ardından BOTAŞ'tan yeni doğal gaz açıklaması

07.02.2023 - 11:19 | Son Güncellenme:

BOTAŞ, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık’ta meydana gelen depremin ardından çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdi.

10 ili etkileyen depremin ardından BOTAŞtan yeni doğal gaz açıklaması

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "06.02.2023 tarihinde saat 04.17’de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 ve saat 13.24’te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremler sonrası doğal gaz ana iletim hatlarında hasar meydana gelen noktalarda ekiplerimiz onarım çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

Haberin Devamı

"ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLMEKTEDİR"

Oldukça zorlu hava ve arazi şartları altında tüm ekiplerimiz sahada olup, bölgedeki doğal gaz dağıtım şirketleri ile koordineli olarak vatandaşlarımıza güvenli gaz akışı sağlanması amacıyla çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

10 ili etkileyen depremin ardından BOTAŞtan yeni doğal gaz açıklaması

 

 

ENERJİSA DAĞITIM ŞİRKETLERİ’NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Kahramanmaraş merkezli dün sabaha karşı meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Hizmet verdiğimiz 3 elektrik dağıtım bölgemizden biri olan ve deprem kaynaklı elektrik kesintileri yaşanan Toroslar EDAŞ şebekesindeki arıza tespit ve onarım çalışmalarına, saha çalışanlarımızın can güvenliklerinin teminini takiben ivedilikle başlanmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Devreye aldığımız afet planlarımız uyarınca destek ekiplerimiz gerekli tüm araç ve çeşitli büyüklükteki jeneratörlerle, diğer dağıtım bölgelerimiz Başkent EDAŞ ve Ayedaş’tan deprem bölgesine sevk edilmiştir. Bölgeye ulaşan ekiplerimiz sahadaki çalışmalarına başlamış, jeneratörlerimiz ise bölgedeki afet çalışmalarının enerji ihtiyacına destek olmak üzere aktif hale getirilmiştir.

“Toroslar EDAŞ elektrik dağıtım şebekemiz dâhilinde, başta Hatay, Gaziantep, Osmaniye ve Adana illerimiz olmak üzere, fiziki arıza tespit ve onarım çalışmaları hassasiyetle yürütülmektedir. Öte yandan, arıza onarımı tamamlanmasına rağmen güvenlik nedeniyle enerji verilmeyen bölgeler bulunmakta olup, enerjilendirme faaliyetleri arama kurtarma çalışmalarında çarpılma kaynaklı hayati riskleri önlemek adına, ilgili kamu kurumları ile yürütülen koordinasyon çerçevesince sürdürülmektedir.”