Gündem İskenderun Limanı’nda çıkan yangın sürüyor

İskenderun Limanı’nda çıkan yangın sürüyor

07.02.2023 - 09:18 | Son Güncellenme:

İskenderun Limanı'nda dün depremin ardından devrilen konteynerlerde çıkan yangın sürüyor. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Acil ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Deprem saati 04.17 olarak kaydedildi. Bölgede 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha oldu. Depremin 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildiği açıklandı: Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'dan acı haberler gelmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki limanda Kahramanmaraş'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası yangın çıktı. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

İskenderun Limanı’nda çıkan yangın sürüyor

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sırasında dün henüz belirlenemeyen nedenle konteynerlerde çıkan yangın gece boyunca devam etti.

İskenderun Limanı’nda çıkan yangın sürüyor

Çevreye yayılması nedeniyle büyüyen yangından yükselen dumanlar, İskenderun ilçesinin birçok noktasından görülüyor.

TCSG Yaşam gemisinin de destek verdiği ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan İHA Muhabiri Murat Delice şu ifadeleri kullandı: “Deprem sonrasında Hatay’ın İskenderun ilçesindeki bir limanda yangın çıktı. Konteynerin devrilmesi sonucu yangın çıktı. Şu anda yangının kısmen devam ettiği bir yandan da söndürülme çalışmalarının sürdüğünü söyleyelim.

Haberin Devamı

İskenderun Limanı’nda çıkan yangın sürüyor

Afet bölgesindeyiz ekiplerin ulaşması da güç o bölgenin eski bir liman olduğu söyleniyor. Ana liman olmadığı söyleniyor. Ekiplerin müdahalesinin sürdüğünü söyleyebiliriz.

YANGIN ETKİSİNİ ARTIRDI MI?

Maalesef aynı şekilde yangının devam ettiğini söyleyebiliriz. Ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Ekip sayısının yeterli olmayacağını söyleyebiliriz. Büyük bir afet var. Müdahalenin nispeten yeterli olmadığını söyleyebiliriz. Gübre gibi yanıcı maddelerin olduğunu biliyoruz.

PATLAMA GİBİ BİR İHTİMAL VAR MI?

Stabil bir şekilde bilgi alamıyoruz. Yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Dün akşam saatlerinde de yol kenarından görüntü alabilmiştik. Kilometrelerce öteden dumanların görüldüğünü söyleyebilirim.”

HATAY HAVALİMANI YOLUNDA DERİN ÇATLAKLAR OLUŞTU

Öte yandan 10 ilde büyük yıkıma neden olan 2 büyük depremde Hatay Havalimanı yolunda derin çatlaklar oluştu. Pistteki yarılmalar nedeniyle de havalimanı, uçuşlara kapatıldı.

İskenderun Limanı’nda çıkan yangın sürüyor

Kahramanmaraş merkezli peş peşe depremler, Hatay'da da büyük yıkıma neden oldu. İskenderun, Antakya ve Kırıkhan ilçelerinde çok sayıda bina yıkıldı. Enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalar sürüyor. Hatay Havalimanı yolunda da derin çatlaklar oluştu. Yol, araç trafiğine kapatıldı. Pistteki yarılmalar nedeniyle de havalimanı, dünden beri uçuşlara kapalı.

Haberin Devamı

13.5 MİLYON İNSAN ETKİLENDİ

Depremin etkilendiği 10 ilin toplam nüfusu 13 milyon 421 bin. TÜİK verilerine göre, depremden etkilenen illerin son nüfus sayıları şöyle: Gaziantep-2 milyon 154 bin 51. Hatay- 1 milyon 686 bin 43. Adıyaman- 2 milyon 274 bin 106. Osmaniye- 559 bin 405. Diyarbakır-1 milyon 804 bin 880 bin. Kahramanmaraş- 1 milyon 177 bin 436. Malatya- 812 bin 580. Adıyaman- 635 bin 169,. Kilis-147 bin 919. Şanlıurfa- 2 milyon 170 bin 110.