Ekonomi 300 milyon $’lık yurtdışı kaynak

300 milyon $’lık yurtdışı kaynak

02.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

VakıfBank çeşitli yapılar altında farklı uluslararası bankalarla gerçekleştirdiği 300 milyon dolar tutarında yeni yurtdışı fonlama temin etti.

300 milyon $’lık yurtdışı kaynak

Yapılan açıklamaya göre, 1 ila 7 yıl arası değişen vadelerde sahip söz konusu fonlama işlemlerinden birisi İtalyan İhracat Kredi Kurumu SACE’nin garantörlüğünde gerçekleşti. Böylece, VakıfBank’ın 2023 yılında uluslararası piyasalardan temin ettiği yeni kaynak tutarı 4 milyar doları aştı. Yıl içinde yenilenen sendikasyon ve post-finansman işlemleri de dahil edildiğinde yılbaşından bu yana yurtdışından sağlanan kaynak toplamı yaklaşık 6 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Haberin Devamı

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “VakıfBank olarak 15 milyar dolar büyüklüğüne ulaşan yurtdışı fonlamamız ile uluslararası piyasalardan ülkemize en çok yeni kaynağı getirmeyi başaran Türk bankası olmanın gururunu yaşıyoruz. Son olarak bu alandaki güçlü konumumuz ve uzun soluklu iş birliklerimiz sayesinde, bu defa çeşitli yapılar altında farklı uluslararası bankalarla toplam 300 milyon dolarlık yeni yurtdışı fonlama işlemlerini başarıyla tamamladık. Yılbaşından bu yana farklı yapılar altında gerçekleştirdiğimiz işlemlerle ülkemize getirdiğimiz yeni kaynak tutarı 4 milyar dolar seviyesini aşmış bulunmaktadır. Malumunuz eylül ayında tamamladığımız 750 milyon dolar tutarındaki 5 yıl vadeli sürdürülebilir eurobond ihracımız ile birlikte eurobond piyasası yeniden Türk bankalarının erişimine açılmış ve kısa süre içinde diğer Türk bankalarınca da gerçekleştirilen ihraçlarla ülkemize önemli ölçüde kaynak girişi sağlanmıştır” dedi.