Ekonomi Son dakika... EYT düzenlemesinde takvim belli oldu!

Son dakika... EYT düzenlemesinde takvim belli oldu!

12.12.2022 - 16:54 | Son Güncellenme:

Milyonların beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili AK Parti'den son dakika açıklaması geldi. Uzun süredir çalışmaların yapıldığı EYT düzenlemesiyle ilgili takvim netleşti. İşte detaylar...

Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik düzenlemede son aşamaya gelindi. Kafalardaki en büyük soru işaretiyse emeklilik için yaş şartının getirilip getirilmeyeceği. EYT konusunda son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

Haberin Devamı

CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram EYT düzenlemesiyle ilgili son gelişmeleri aktardı. Bayram şu ifadeleri kullandı:

"Milyonların beklediği bir düzenleme EYT. Üzerinde çalışılıyor. Kanun teklifinin hazırlandıktan sonra TBMM’ye gönderilmesi bekleniyor. TBMM’ye de ocak ayı içerisinde takvimlendirmenin yapılması planlanıyor. Çalışma Bakanlığı şu anda çalışmalarını devam ettiriyor. EYT’de çalışmanın uzun süredir yapıldığını biliyoruz. 

Geçtiğimiz günlerde Külliye’de bir EYT toplantısı yapılmıştı. Peki süreç ne zaman Meclis’te olacak? AK Partili kaynaklardan edinilen bilgiye göre TBMM’de EYT sürecinin ocak ayında başlanması bekleniyor. 

EYT düzenlemesinin TBMM’ye gönderilmesinin ardından AK Parti gurubunda EYT çalışması planlanıyor. Sendikalarla, ilgili kurumlarla görüşülecek. Gönderilen teklif üzerine pek çok toplantı yapılması planlanıyor. Son hali hazırlanılarak TBMM Başkanlığı’na AK Parti tarafından sunulması bekleniyor. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Külliye’de yapılan toplantıda yaş gündeme gelmişti. Bu konuda çalışılıyor. Kadınlarla ilgili 48-50 yaş ve erkeklerle ilgili de 50-52 yaşları üzerinde konuşulmuştu. Ancak nihai bir karar verilmedi. Bununla ilgili de çalışmalar yapılıyor. Meclis’e henüz gönderilmedi. İlerleyen günlerde çalışmanın tamamlanması ve TBMM’ye gönderilmesini bekliyoruz. Ocak ayında çalışmalar başlayacak.  

Haberin Devamı

Meclis’e gönderildikten sonra AK Parti grubunda çalışma yapılacak ve ilgili kurumlarla görüşülecek."

BAKAN BİLGİN: EN KAPSAMLI DÜZENLEMEYİ YAPACAĞIMIZDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesiyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

'EYT ne oluyor?' diye soruyorlar. EYT konusu Türkiye'nin önündeki en önemli konulardan birisi. Uzamasının sebeplerini söyleyeyim. Herkesi dinliyoruz. en son odaları dinlemeye başladık. Hep bizim açımızdan ele alınan bir konuydu. Doğrudan işverenleri ilgilendiriyor. Öyle talepler geliyor ki. Şunu öteleyin diyenler oluyor. Teknik problemler var. 99 öncesi işe girenleri kapsıyor. O zaman dijital kayıt sistemleri yok. Bunları organize etmeye çalışıyoruz. Kapsamına ulaştığımız zaman, bu ay sonuna kadar getireceğimizi söylemiştim. İnşallah ocak ayına sarkmaz. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. 3 tane kriter var. Bütün verileri elimize alıp gerçekçi çalışma yapmamız lazım. Çalışma bittikten sonra kamuoyuyla paylaşacağım. Asgari ücrette çalışanın yanında duracağız. EYT meselesi aynı kapsayıcılıkta olacaktır.