Ekonomi Alışverişte okula dönüş hareketi

Alışverişte okula dönüş hareketi

25.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Perakende sektöründe ve AVM’lerde okula dönüş hareketi yaşanıyor. Yüz yüze eğitimin başlayacak olması ayakkabı, hazır giyim, kırtasiye, teknoloji gibi sektörleri hareketlendirdi. Yoğunluğun gelecek hafta artması bekleniyor

Alışverişte okula dönüş hareketi

HANİFE BAŞ - Perakende sektöründe okula dönüş hareketi yaşanıyor. Başta ayakkabı, çanta, kırtasiye, çocuk giyimi olmak üzere piyasalar hareketli. AVM’lerde de ziyaretçi sayıları ve alışverişler artmış durumda. Asıl yoğunluğun ise gelecek hafta yaşanması bekleniyor.Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, okula dönüşün AVM’leri şimdiden hareketlendirdiğini belirterek, “Ciro ve ziyaretçi rakamlarına bu durum olumlu yansıyacak. Eylül ayında asıl hareketi göreceğiz. Özellikle ayakkabı, çanta, kırtasiye, teknoloji sektörlerinde canlılık yaşanacak. Satışlar ve cirolar daha da artacak” dedi.

Haberin Devamı

Hangi marka ne sunuyor?

Huawei, Okula Dönüş Kampanyası kapsamında MateBook D15 i3, MateBook 13 R7, MatePad 11, MatePad T8 Kids
ve FreeBuds 4’te indirim sunuyor.

Teknosa, 20-31 Ağustos tarihlerinde geçerli ‘Okula Dönüş’ kampanyasında öğrenciler için notebooktan tablete, akıllı telefondan aksesuarlara farklı ürün gruplarında avantajlı fırsatlar sunuyor.

Monster Notebook, okula dönüş için bilgisayar modellerinde indirim kampanyası başlattı. 19 Ağustos’ta başlayan kampanya sürüyor.

LC Waikiki, öğrencilerin okula dönüş heyecanına da eşlik ediyor.

Aylar sonra okullarına dönecek öğrencilerin giyim ve aksesuar ihtiyaçları LC Waikiki’de bir araya geliyor.

FLO’nun okula dönüş koleksiyonu, yeni sezon heyecanı yaşayan çocuklar ve aileleri için binlerce ürünü bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

İhtiyaçlar birikti

Flo Mağazacılık CEO’su Burak Övünç, geçen yıl pandemi nedeniyle okula dönüş döneminin tam anlamıyla yaşanamadığını ve ihtiyaçların biriktiğini dile getirerek, “Yaşadığımız birkaç aylık normalleşme sürecinin ardından, okula dönüş sezonuna büyük bir mutluluk ve titizlikle hazırlandık. Her yaştan öğrenci ve öğretmenlerin gereksinimlerini göz önünde alarak ‘Ayak Uydur Okula’ kampanyamızla yeni eğitim öğretim dönemini karşılıyoruz” dedi.

Okul ürünlerinde ihtiyaç grubunu belirleyen faktörler arasında her zaman rahatlık ve konforun yer aldığına dikkat çeken Övünç, “Sneaker, spor ayakkabı, sırt çantası gibi ürünlerimizin diğerlerine oranla daha fazla satış rakamına ulaştığını söyleyebilirim. Babet, loafer, okul aksesuarları, eşofman takımı, alt/üst gruplar, tişörtler gibi farklı ürün gruplarımız da oldukça talep görüyor. Fiyatlar 29-399 TL arasında” diye konuştu.

Koleksiyonlar hazır

LC Waikiki Başkanı Vahap Küçük, hazır giyimciler olarak okula dönüş koleksiyonlarını hazırladıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Okullar yüz yüze başlayacakmış gibi hazırlık yaptık. Bu hafta sonu ve gelecek hafta alışveriş yoğunluğu yaşanır. Tatilden ve yazlığından dönenler de olacak. Ayakkabı, çanta, süveter, gömlek, pantolon, tişört satışı artacak. Okulla ilgili aksesuarlar. Geçen yıl okula dönüş olamadı. O nedenle ihtiyaçlar birikti. İlkokul ve ortaokul öğrencileri de hızlı büyüyor. Bu yıl kıyafet konusunda eksikler olacak. Kıyafetlerin yenilenmesi gerekecek.”