Ekonomi Asgari ücret desteği 700 TL’ye çıkıyor

Asgari ücret desteği 700 TL’ye çıkıyor

16.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti, “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni Meclis’e sundu. AK Parti tarafından dün Meclis Başkanlığı’na sunulan yasa teklifine göre, işverenlerin işgücü maliyetlerini düşürerek istihdamı korumalarını ve artırmalarını desteklemek hedefiyle devletin işverene ödediği asgari ücret desteği bu yıl günlük 23,33 TL olacak. İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak ödeme aylık 700 TL’ye denk gelecek.

Asgari ücret desteği 700 TL’ye çıkıyor

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara - Şimdiye kadar 650 bin kişinin yararlandığı kısa çalışma ödeneği uygulaması bu yıl da devam edecek. 600 gün olan asgari prim ödeme gün sayısı ise 450 güne çekilecek.

Haberin Devamı

Maddenin gerekçesinde ilave istihdamın sağlanması ve özel politika gerektiren kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi işsizlerin istihdamının desteklenmesi amacıyla 31 Aralık 2025’e kadar teşvik ödeneceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ise kısa çalışma ödeneği ile ilgili bu süreyi 31 Aralık 2026’ya kadar uzatabilme yetkisi verilecek.

Teklife göre iş güvenliği denetimlerinin, çalışma uzman ve uzman yardımcısı, mühendis, fizikçi, kimyager, biyolog ve tabiplerce yerine getirilmesi sağlanacak. Görevlendirilen personelin işverenin ve işyerinin meslek sırları ile görevleri sırasında gördükleri ve öğrendiklerini tamamen gizli tutması teminat alıtna alınacak. Denetlenen işyerine kolluk görevlisi gönderilmesine ancak vali veya kaymakam karar verebilecek.