Ekonomi Aslan’a yeni komşu DAP Holding oldu

Aslan’a yeni komşu DAP Holding oldu

20.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) İstanbul’da Galatasaray’ın stadı Türk Telekom Arena’ya komşu olan yaklaşık 52 bin metrekarelik arsası için gerçekleştirdiği ihaleyi DAP Holding’in bağlı şirketi Eltes İnşaat kazandı. Eltes İnşaat, toplam gelir için 3 milyar 111 milyon lira teklif verdi.

Aslan’a yeni komşu DAP Holding oldu

İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi’ ihalesine dört firma katılım sağladı. İhale sonucunda Emlak Konut GYO’ya arsa satış karşılığı şirket payı gelir oranı olarak ise yüzde 40’a denk gelen 1 milyar 244 milyon lira taahhüt edildi. İhale ilanına göre, arazinin büyüklüğü yaklaşık 52 bin metrekare iken, bunun 49 bin metrekaresi konut, 2 bin 600 metrekaresi ise ticaret alanı olarak bulunuyor. Emsale esas inşaat alanı ise yaklaşık 100 bin metrekare.

Haberin Devamı

Yatırıma devam

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Emlak Konut GYO’nun ihalesi için ‘çok özel’ bir hazırlık yaptıklarını belirterek, “Avrupa yakasının en değerli merkezi noktalarından birinde proje geliştireceğimiz için çok mutluyuz. Bu zamana kadar birçok özel projeyi hayata geçirdik. Yine çok farklı bir projeye imza atacağız. İhalesini kazandığımız Levent arazisi, lokasyonu itibarıyla, önemli ulaşım ve ticaret akslarının kesişim noktasında yer alıyor. Tüm bunların yanında sosyal ve kültürel anlamda da değerli bir konumda bulunuyor” dedi.

Ziya Yılmaz, bugüne kadar hayata geçirdikleri tüm projelere ‘birer sanat eseri gözüyle baktıklarını’ ifade ederken, “Bu açıdan, Levent’teki arazimizde de çok özel bir projeyi İstanbullular ile buluşturacağımızın sözünü şimdiden verebilirim. Türkiye’nin potansiyeline yürekten inanıyoruz, yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” diye konuştu.