Ekonomi Bakan Nebati: Türkiye eşine az rastlanır sondaj filosuna sahip

Bakan Nebati: Türkiye eşine az rastlanır sondaj filosuna sahip

03.05.2023 - 15:02 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi Yeni Feribotu ADA 74'ün Hizmete Başlama Töreni'nde konuştu.

Bakan Nebati: Türkiye eşine az rastlanır sondaj filosuna sahip

Bakan Nebati’nin açıklamaları şu şekilde: “Türkiye olarak bizler de Kıbrıs’ın denizcilik alanına katkı sağlamak iki ülkenin ulaştırma alanında bağlantılarının artırılması için çabalarımızı sürdürüyoruz. Halihazırda Mersin, Gazimağusa arasında haftada üç gün feribot seferleri gerçekleştiriyoruz. Yolcu, yük, araç taşıma gibi faaliyetleri sunuyoruz.

Haberin Devamı

Feribot 93 metre uzunluğunda 17 metre genişliğinde olup 3 metre 10 santimetre su çekimine sahip. Gemimiz Gazimağusa hattına 15 TIR, 400 araç kapasitesi ile tarifeli seferleri gerçekleştirecektir.

‘TÜRKİYE DENİZLERDE EŞİNE AZ RASTLANIR SONDAJ FİLOSUNA SAHİP’

Gemimizin faaliyete geçmesiyle Kıbrıs’a seyahat edenlerin yolculuk yapmasını sağlayacağız. Türkiye denizlerde eşi az rastlanır bir sondaj filosuna sahip olduğu gibi TCG Anadolu’da da adeta hepimizin ortak gurur kaynağı.

Son 1 ay içerisinde gerek Karadeniz’deki doğal gazın kara ile buluşturulması gerek TCG Anadolu’nun hizmete girmesi gerek Altay Tankı gerek İMECE uydumuzla, uçaklarımızla, KIZILELMA’mızla ve nicesini sayarak günlerce konuşabileceğimiz yatırımlarla Türkiye’nin yolunu açmaya devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Geçen yıl yaşadığımız emtia fiyatlarının e enerji fiyatları ile beraber gıda fiyatlarının dahil olduğu fiyat artışları ülkemizde yüksek hissedildi. Bir tarafta önceki yılın döviz kurlarındaki ataklar, salgın ve savaşın getirdiği ağır yük Türkiye’de enflasyonun yüksek hissedilmesine sebep oldu.

‘TÜRKİYE’NİN KENDİ TOPRAKLARI İLE UYUMLU REÇETEMİZLE YOLA DEVAM EDECEĞİZ’

Enflasyon kasım ayından itibaren boynunu aşağı büken ve aralık ayından itibaren hızlı bir şekilde aşağı yönlü hareket ederken, öncesinde de sonrasında da şunu söyledik. Bize öğretilmiş reçetelerle değil Türkiye’nin kendi toprakları ile uyumlu reçetelerimizle yola devam edeceğiz.

‘ENFLASYON YÜZDE 43 SEVİYESİNE GELDİ’

Manşet enflasyonun altındaki faiz oranlarıyla devam edeceğiz derken başta içeridekiler bunu nasıl yaparsınız diye sordular. Bu geçiş sağlandı. Enflasyon yüzde 43 seviyesine geldi. 3’ün altındaki enflasyon oranı ile depreme rağmen ve seçime giderken, mali disiplinden taviz vermeden attığımız adımların ne kadar doğru olduğunu göstermesi açısından önemli bir veri sunuyor bize.

Bugünkü açıklanan enflasyon verileri Türkiye’nin atmış olduğu adımların semeresini göstermesi açısından değerlidir. Biz enflasyonla mücadele edip zamana yayıp büyümeden taviz vermediğimiz için insanlarımız işlerine gidiyor, fabrikalarımız üretime devam ediyor.”