Ekonomi Bodrum üçlük atmaya hazır!

Bodrum üçlük atmaya hazır!

26.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası lüks markaların yatırım için hücum ettiği Bodrum, kültür ve turizm hamlesinin yanına sporu ekliyor. Basketbol Süper Ligi’ne çıkan Çağdaş Bodrum Spor’un hedefi turizmde dünya markası olan bölgeye ciddi kazanç sağlamak.

Bodrum üçlük atmaya hazır

Bodrum’da Çağdaş Holding’in kurduğu Çağdaş Bodrum Spor Kulübü, 2021’de TB2L (Türkiye Basketbol 2. Ligi) liginden başlayıp 20 ay gibi kısa bir sürede iki ligi geçerek Basketbol Süper Ligi’ne çıkarken; bu gelişme, bir yandan bölge ekonomisine ivme verecek diğer taraftan basketbol ligine yeni bir heyecan getirecek.

Haberin Devamı

Bodrum’un sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en önemli markalarından biri olduğunu söyleyen Çağdaş Holding CEO’su ve Çağdaş Bodrum Spor Kulübü Başkanı Dağlarca Çağlar, “Bodrum ekonomi olarak gelişiyor, kaliteli göç alıyor ancak sosyal ve kültürel olarak da destek gerekiyor. Biz de basketbol takımımızla Bodrum’a yepyeni bir değer kattık. Maça çıkmaya başladığımız ilk günden bu yana çocuk-genç-kadın-erkek tüm Bodrumlular tribünleri doldurdu. İlk başladığımız yıl, 500 kişilik bir salonumuz vardı. Daha sonra Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün salonuna geçtik, buraya hem yeni bir tesis ekledik hem de tüm altyapı sorununu çözdük. Ancak bu salon da artık Bodrum halkına yetmiyor” dedi.

‘Büyük kazanç sağlar’

Haberin Devamı

Bir ilçe takımı olarak çıktıkları yolda gelinen noktayı büyük başarı olarak değerlendiren Dağlarca Çağlar, “20 ay önce ‘Bodrum’un Takımı’ mottosuyla çıktığımız yolda amacımıza ulaştık ve bölge halkının sahiplendiği takım olduk. Bu hızlı yükseliş Türk basketbol tarihinde bir ilk. Bugünden itibaren ise ilk hedefimiz Süper Lig’de kalıcı olmak” diye konuştu.

Bodrum’un Süper Lig’e çıkmasının basketbol camiasında da bir heyecan dalgası uyandırdığını belirten Çağlar, “Tüm takımlar için Bodrum’a deplasmana gelmek büyük bir keyif olacak, zaten camiadan da bu yönde mesajlar alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes, Fenerbahçe gibi Avrupa’da boy gösteren takımların yanı sıra Süper Lig’deki birçok önemli takımın özellikle kış aylarında Bodrum’a gelecek olmasının da kent açısından büyük bir kazanç yaratacağını belirten Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Avrupa’da çok küçük kentlerin oldukça başarılı basketbol takımları var. Kentin sosyal ve ekonomik hayatına büyük bir katkı sunuyor. Bodrum zaten turizmde bir dünya markası, artık bir basketbol şehri de olacak.”

Bodrum üçlük atmaya hazır

Turizmde Akana Loft yatırımı geldi

İnşaat ve turizm alanındaki özgünlüklerini koruyarak hedeflerini daha da büyüteceklerini belirten Dağlarca Çağlar, turizmde Akana markasıyla Cennet Koyu’nda ilkini açtıkları butik otelin, ikincisini Bodrum’un merkezinde, Kumbahçe’de ‘Akana Loft’ adıyla hayata geçirdiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Akana Loft’u bir ay içinde faaliyete geçirmeye hazırlandıklarının bilgisini paylaşan Çağlar, şunları söyledi:

“14 odalı bir butik bir konsept olarak tasarladığımız ve 12 ay kesintisiz hizmete açık olacak otelimiz ile yine Bodrum’a alışılmışın dışında bir konsept getiriyoruz. Akana Loft, kendi mutfağı ve resepsiyon hizmeti olan, aynı zamanda uzun dönem kiralanmaya da müsait bir otel mantığıyla tasarlandı.”​

Bodrum turizmini güçlendirecek projelere imza atan Çağdaş Holding, Bodrum Turgutreis’te Swissotel Resort Bodrum Beach, Bodrum Yokuşbaşı’nda Swissotel Residences Bodrum Hill projeleriyle Bodrum’a dünyanın önemli markalarını getirdi.

Grup Bodrum Cruise Port-Bodrum Yolcu Limanı’nın da ortakları arasında.