Ekonomi Çalışan emekliler dikkat! 5 bin TL ikramiye için tarih belli oldu

Çalışan emekliler dikkat! 5 bin TL ikramiye için tarih belli oldu

21.12.2023 - 10:17 | Son Güncellenme:

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesine ilişkin, ikramiyelerin yatacağı tarih belirlendi. CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram merak edilenleri anlattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmeleri devam eden torba yasada yer alan çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödenmesine ilişkin düzenlemede detaylar netleşiyor.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili son gelişmeleri aktaran CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram şu ifadeleri kullandı: "Çalışan emeklilerin gözü kulağı Meclis’te. Çünkü 5 bin TL’lik ikramiye ile ilgili sürecin tamamlaması gerekiyor.

Mevcut şartlarda 80 maddelik torba kanunu içerisinde 5 bin TL’lik ikramiye yer alıyordu. Yasanın görüşmeleri başlamıştı ancak Genel Kurul’daki bütçe maratonu nedeniyle görüşmelere ara verilmişti. Görüşmeler sonrası için planlama yapıldı. Plan ve bütçe görüşmeleri Genel Kurul’da pazartesi günü sona erecek ve ardından torba kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

Salı ya da çarşamba günü torba kanunu teklifi görüşmelerinin tamamlanmasını ardından kanun teklifi yasalaşmış olacak. Çarşamba ve perşembe günü yasalaşması ile birlikte plan şu şekilde yapıldı. Perşembe günü Resmi Gazete’de yayımlanacak ve 29 Aralık Cuma günü çalışan emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiyenin hesaplara yatması planlanıyor. Bunun için bankalara bilgi verildiğini söyleyebiliriz Yıl bitmeden çalışan emekliler 5 bin TL ikramiyeyi hesaplarda görebilecekler.

Haberin Devamı

Süreci hatırlatmakta fayda var. Daha önce çalışmayan emeklilere yönelik 5 bin TL ikramiye verilmişti, yasal düzenleme yapılmıştı, hesaplara yatırılmıştı. Çalışmayan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilmesi yönünde tepki gelmişti. Bunun ardından da harekete geçilmişti ve 5 bin TL çalışan emeklilere de ödenmesi yönünde bir karar alınmıştı.

Torba kanunu teklifine düzenleme eklenmişti. Görüşmeler bütçe görüşmeleri öncesinde başlamıştı. Uzun bir görüşme olduğu için görüşmeler tamamlanamadı kanun teklifinde yaklaşık 40 maddelik görüşülmeyen madde kaldı. Salı yada çarşamba günü maddelerin görüşülmesi tamamlanıp en geç çarşamba günü Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmesini, perşembe günü Resmi Gazete’de yayımlanmasını bekliyoruz. 29 Aralık Cuma günü 5 bin TL ikramiyenin hesaplara yatması planlanıyor."