Ekonomi Devler ortak oldu yatırımla uçacak!

Devler ortak oldu yatırımla uçacak!

24.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TT Ventures ve Founder One gibi girişim sisteminin etkili oyuncularından 600 bin dolarlık yatırım alan Kidolog, aile teknolojileri alanında ilk unicorn olmayı hedefliyor. Son yatırım turuyla şirketin değerlemesi 7.5 milyon dolara ulaştı.

Devler ortak oldu yatırımla uçacak

Türkiye’de son dönemin en hızlı büyüyen girişimleri arasında yer alan Kidolog, 600 bin dolarlık yeni yatırım turuna imza attı. Eski yatırımcıların da katıldığı, ayrıca aralarında TT Ventures, Founder One ve Ceyda Düvenci gibi 10’un üzerinde yeni yatırımcının dahil olduğu yatırım turuyla birlikte şirketin değerlemesi 7.5 milyon dolara (140 milyon TL) ulaştı.

Haberin Devamı

Atılım dönemi

Online ortamda ebeveyn ve çocuk danışmanlığı hizmeti sağlayan ve 600 danışmanı bulunan Kidolog, aldığı yeni yatırımla büyümesine hız verecek. Aile teknolojileri alanında Türkiye’nin ilk unicorn’u (1 milyar dolarlık girişim) olma vizyonuyla çalışmalarına devam eden şirket, yurt içinde yeni iş alanlarında organik ve inorganik büyüme fırsatlarının ve yeni projelerin takipçisi olurken, İngiltere, ABD ve Almanya’da İngilizce ve Almanca danışmanlık hizmetlerini devreye alacak. Avrupa girişimcilik sisteminin en prestijli platformu Sifted’in, ‘takip edilmesi gereken’ 22 erken aşama girişim arasında gösterdiği Kidolog, Eray Uğurelli ve Burak Candan tarafından kuruldu. Yetişkinlere ve ebeveynlere; gebelik dönemi öncesi, gebelik dönemi ve çocuklarını 18 yaşına getirene kadarki süreçte 11 farklı kategoride, online danışmanlık desteği sağlıyor.

Haberin Devamı

Kidolog Kurucu Ortağı ve CEO’su Eray Uğurelli, söz konusu yatırım turunun, şirket için çok önemli bir büyüme döneminin başlangıcı olacağını ifade ederken, “Şubat 2021’de 15 bin TL sermaye ile kurduğumuz Kidolog, 2 yıldan kısa bir sürede yaklaşık 140 milyon TL’lik değerlemeye ulaştı. Bu başarının arkasında dört ana unsurun yarattığı müthiş sinerji yatıyor. Parlak bir fikir, çalışkan, özverili bir ekip; teknoloji tutkusu ve doğru yatırımcı ağı” şeklinde konuştu. Verdikleri danışmanlık hizmetlerinde, ebeveynlerin en çok bilgi aldığı konuların başında çocuklardaki ‘2 yaş sendromu’nun geldiğini belirten Uğurelli, “Aslında bu, girişimlerin gelişim süreçlerini de iyi özetleyen bir metafor. Bir girişimin, özellikle ikinci yıldan sonraki gelişimi, markanın geleceği için de belirleyici role sahip. Bu yüzden de bu yatırım turuyla birlikte, 2023 yılını Kidolog için çok önemli bir dönüm noktası; küresel atılım dönemimizin başlangıcı olarak görüyoruz” diye konuştu.

TT, İş Bankası, Eczacıbaşı!

Yeni dönemde, çok önemli yatırımcıların Kidolog ailesine dahil olduğunun altını çizen Uğurelli, şunları söyledi: “İlk günlerden bu yana bizlerin yanında olan Alesta Yatırım yanında 10’un üzerinde yeni yatırımcımız bu hikayenin bir parçası oldu. Yatırım Komitesi’nde Faruk Eczacıbaşı ile Sina Afra gibi girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimlerinin yer aldığı, İş Bankası bünyesindeki Maxis Girişim Sermayesi Portföy tarafından yönetilen ‘etki yatırım fonu’ Founder One; Türk Telekom’un kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures; İTÜ ARI Teknokent ve Kumkaya Makine’nın yanı sıra Ceyda Düvenci gibi bireysel yatırımcıların da katılımıyla birlikte, şimdiki hedefimiz Türkiye’nin aile teknolojileri alanındaki ilk unicorn’u olmak.”

Haberin Devamı

2 yaşında, 1.5 yılda değeri 50 kat arttı

Escort Teknoloji Yatırım’ın Başkanı İbrahim Özer, “1.5 yıl önce ilk yatırımcısı olduğumuz Kidolog çok hızlı mesafe kat etti. Yeni yatırımdan aldığı güçle, alanının en iddialı markalarından biri olacağına olan güvenimiz tam” dedi.

TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “PİLOT girişimlerimizden Kidolog’un aile teknolojileri alanında verdiği hizmetleri, müşterilerimizle en kısa sürede buluşturmayı istiyoruz. Dünya sahnesine uzanan yolda başarılarının artarak devamını diliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Founder One’ın Genel Müdürü Ali Şahin ise, “Kurulduğumuzdan bu yana yüzlerce girişimi değerlendirdik. Kidolog imzasını attığımız ilk yatırım olma özelliğini de taşıyor” açıklamasını yaptı.