Ekonomi Devlet Bakanı Şimşek'ten Deutsche Bank’ın iddiasına yanıt

Devlet Bakanı Şimşek'ten Deutsche Bank’ın iddiasına yanıt

30.10.2008 - 18:09 | Son Güncellenme:

.

Devlet Bakanı Şimşekten Deutsche Bank’ın iddiasına yanıt

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Washington Post gazetesinde çıkan, Alman Deutsche Bank’ın Uluslararası Para Fonundan (IMF) kredi alacak ülkeler listesi konusunda, "bu tür haberlerin gerçekle ilgisi yok" dedi.

Haberin Devamı

Şimşek, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, IMF ile ilgili konularda önemli olanın kendilerinin yapacağı açıklamalar olduğunu, bu tür haberlerin gerçekle ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Washington Post gazetesinde yayımlanan makalede, bazı ülkelerin IMF’nin desteğine ihtiyaç duyduğu, bu ülkelerin başında, başlangıçta Çin’den kredi arayışına giren, ancak son zamanlarda IMF’ye yanaşan Pakistan’ın geldiği belirtildi.

Bazı Doğu ve Orta Avrupa ülkeleri ile dağılan Sovyetler Birliği ülkelerinin de sıkıntı çektiği ifade edilen makalede, IMF’nin Ukrayna’ya 16,5 milyar dolar vermeyi kabul ettiği, ayrıca Macaristan’ın IMF’den 15,7 milyar dolar, buna ek olarak AB ve Dünya Bankası’ndan 9,4 milyar dolar alacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Deutsche Bank’ın yeni yayımlanan raporunda, IMF yardımı için sıradaki ülkelerin Güney Afrika, Polonya, Romanya, üç Baltık ülkesi ve Türkiye’nin olabileceği öne sürüldü.

Yazarlar