Ekonomi Elektrik tasarrufunda yapay zeka dönemi

Elektrik tasarrufunda yapay zeka dönemi

08.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yapay zekâ, internet ve nesnelerin interneti (IoT) cihazlarıyla geliştirilen yeni nesil enerji verimlilik sistemleri ile tedarikçi çözüm ortaklığı ve GES desteği gibi uygulamalar işletmelere yüzde 95’e varan oranlarda elektrik tasarrufu sağlıyor.

Elektrik tasarrufunda yapay zeka dönemi

EKONOMİ SERVİSİ - Konuya ilişkin bir açıklama yapan KOLEN Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt, “Yalnızca enerji tasarrufuna yönelik bilinç düzeyinin artırılmasıyla dahi yüzde 5 oranında ‘farkındalık tasarrufu’ elde edilebiliyor. Donanımlarla desteklenerek elde edilen tasarruf, aynı oranda direkt faturaya yansıyor. Yüzde 25-30 tasarruf hiç uzak değil. Üzerine tüketiminizi karşılamak için GES kurma şansınız varsa yüzde 90-95 seviyelerinde tasarruf ve hatta elektrik faturası ödememe gibi bir lükse sahip olabiliyorsunuz. Hatta fazlasını satıp, gelir elde ediyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

Tasarrufu sağlayan ve verimliliği artıran yeni nesil sistemlerin binalardan devlet kurumlarına, hastane, okul gibi oluşumlara kadar her büyüklükteki yapıya kurulabildiğini söyleyen Karayurt, “Üretim tesisleri, hastaneler, oteller, süpermarketler, bankalar, restoranlar, ofis binalarından büyük talep alıyoruz. Günümüzde artan elektrik maliyetlerini göz önünde bulundurduğumuzda, küçük büyük her işletme için hem elektrik tüketiminde hem elektrik faturasında tasarruf sağlamak, eskiye göre çok daha anlamlı hale geldi. Bu değeri isteyen her türlü abone, kendisi için yaratabilir” şeklinde konuştu.