Ekonomi ‘Emisyon azaltım hedefi standart uygulama oldu’

‘Emisyon azaltım hedefi standart uygulama oldu’

02.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son dakika haberlere göre, Türkiye çalışmalarını Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun üstlendiği çevre raporlama platformu CDP, 'Türkiye 11. İklim Değişikliği Sanal Konferansı ve Ödül Töreni’ni gerçekleştirdi.

‘Emisyon azaltım hedefi standart uygulama oldu’

Konferansta, 'İklim Değişikliği & Su Programı 2020 Türkiye Sonuçları' ve 'CDP Türkiye Liderleri açıklandı. Garanti BBVA, CDP Global İklim Değişikliği A listesine girerken, Tekfen Holding, hem CDP Global İklim Değişikliği ve hem de CDP Global Su A listesinde yer alarak dünyadaki 63 şirketten biri oldu.
Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü ve Baş Araştırmacısı Melsa Ararat, “Geçen yıl salgının, dikkatleri küresel ısınmadan uzaklaştırma olasılığına dikkat çekmiştik. Ama beklediğimizin tersine pandemi ve pandemiyle mücadele süreci, küresel sistemik risklere ‘ulusal çıkarlar’ penceresinden bakmanın insanlığı felakete götürebileceğini gösterdi ve uluslararası işbirliklerinin bu risklerle mücadeledeki önemini kanıtladı” dedi.

Haberin Devamı

733 milyon dolar

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu-CDP Türkiye Projeler Yöneticisi Mirhan Köroğlu Göğüş, “Türkiye’de 2020’de raporlanan risk altındaki işlerin toplam değeri 733 milyon dolar. Emisyon azaltım hedefleri belirlemek, Türkiye’de faaliyet gösteren şirketler için standart bir iş uygulaması haline dönüşmüş durumda” dedi.

İşte ödüller...

Etkinlik kapsamında ödül alan şirketler açıklandı. Bu kapsamda Arçelik, Brisa, Kordsa İklim Değişikliği ve Su Lideri olurken; İklim Değişikliği kategorisinde Albaraka Türk, Aselsan, Pegasus, T. İş Bankası, T. Kalkınma ve Yatırım Bankası; Su Güvenliği kategorisinde Aksa Akrilik, Eti Soda, Migros, Pınar Süt, Yapı Kredi Bankası ödüle layık görüldü. Tedarikçi İlişkileri Derecelendirmesi kategorisinde ise Arçelik, Brisa ve Garanti BBVA ödüle layık görüldüler.