Ekonomi Emisyonu ambalaj çözümüyle azaltacak

Emisyonu ambalaj çözümüyle azaltacak

01.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Edding, yeni ambalaj çözümleriyle karbon emisyonlarını 3 bin ton azaltmayı planlıyor. Edding Türkiye Genel Müdürü Yüce Tümer, Edding’in sürdürülebilir bir strateji benimsediğini bildirdi.

Emisyonu ambalaj çözümüyle azaltacak

AYLİN RANA AYDİN / FRANKFURT - Edding, 2024 yılında odağına sürdürülebilirliği aldı. Şirket, yeni ambalaj çözümleriyle karbon emisyonlarını en az 3 bin ton azaltmayı hedefliyor. Kağıt, cam, ayna, metal, porselen, kumaş gibi çok sayıda farklı yüzeyde kalıcı izler yaratmak amacıyla mürekkepli çözüm ürünleri sunan Edding, 20’den fazla ürün grubuyla büyüme yolculuğunu sürdürüyor. Edding Türkiye Genel Müdürü Yüce Tümer, bir grup gazeteciyle Ambiente Frankfurt’ta bir araya gelerek, şirketin yeni sürdürülebilirlik vizyonu hakkında bilgi verdi. Tümer, gelecek üç yıl içinde üretim değişiklikleri ve yeni ambalaj çözümleriyle birlikte karbon emisyonlarını en az 3 bin ton azaltmayı hedeflediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Geri kazanım

Bu yöndeki çalışmalarını anlatan Tümer, “En çok satan markörümüz olan Edding 3000’in gövdesinde kullanılan malzemeyi geri dönüştürülmüş (PCR) alüminyuma çevirmek için çalışıyoruz. Ambalaj şirketi Linhardt ile iş birliği yaparak, 2024 itibarıyla üretimde PCR alüminyuma geçiyoruz. Bautzen tesisimizdeki Edding ürünlerinin diğer plastik aksamları da 2024 yılında yüzde 100 geri kazanılmış polipropilene dönüştürülecek. Ürünlerimizin yüzde 70’i de yeniden doldurulabilir” dedi. Tümer, Edding’in kâr amaçlı bir şirketten, amaç için kâr elde eden bir şirkete evrileceğini kaydetti.

Hobi ürünlerinde büyüme fazla

Hobi ürünlerinin büyüme hızının fazla olduğunu belirten Yüce Tümer, “Pandemi döneminde atılıma geçtik. Hatta o dönemde ofis ürünlerinde azalma olunca bu alana yoğunlaştık. Kırtasiye sektörü 2023’te yine enflasyonun üzerinde büyüdü. 2024 yılında tüketici satın alma gücünün iyileşmesini ve talebin artmasını bekliyoruz. Sömestir döneminde keçeli kalem grubu, akrilik kalemler hatta tekstil ve porselen kalemlerinin satışı artıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Genç kitleye hitap edecek

Pazarlama ve insan kaynağına yönelik yatırımların süreceğini bildiren Yüce Tümer, şöyle konuştu: “2001 yılından bu yana faaliyet gösterdiğimiz Türkiye pazarında büyüyerek ilerliyoruz. B2C işimizde genç kitleye hitap eden ürün lansmanları planlıyoruz. B2B işimizde ise sanayi tarafındaki üreticilerin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni ürünler sunma planlarımız da var.”