Ekonomi Emlak Vergisi Nasıl Ödenir? Emlak Vergisi İnternetten Ödenir Mi?

Emlak Vergisi Nasıl Ödenir? Emlak Vergisi İnternetten Ödenir Mi?

15.05.2021 - 17:08 | Son Güncellenme:

Bir ülkede vergi ödemek önemli vatandaşlık görevleri arasında yer almaktadır. Ayrıca Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenir. Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi internetten ödenir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Emlak Vergisi Nasıl Ödenir Emlak Vergisi İnternetten Ödenir Mi

Emlak vergisi, kanun gereğince arazi, arsa ve binalar için tahsil edilen bir vergi olarak bilinmektedir. Emlak vergisi ödeme koşulları ise değişiklik göstermektedir. 

Haberin Devamı

 Emlak Vergisi Nasıl Ödenir?

 Emlak vergisi genel hatları ile Türkiye sınırları içerisinde bulunan her türlü taşınmazdan alınan bedeldir. Taşınmazların özelliklerine göre farklı kriterler doğrultusunda emlak vergisi alınır. O nedenle taşınmazların özelliklerine göre farklı miktarlarda bedeller ödenmektedir. Her türlü hesaplamalar yapıldıktan sonra taşınmazlara uygun olarak emlak vergileri alınmaktadır. Taşınmazların resmi değeri doğrultusunda hesaplanan bedel gayrimenkullere göre değişiklik göstermektedir. 

 Emlak vergisi yıllık tek seferde ödenebildiği gibi iki taksit olarak da ödenebiliyor. Belirlenen dönemde emlak vergisi ödenmez ise aylık belli bir miktarda gecikme zammı uygulanmaktadır. Emlak vergisi taşınmazın bağlı olduğu belediyedeki ödeme noktalarına yapılabilir. Ayrıca belediyenin banka hesaplarına da emlak vergisi ödemeleri yapılabilir. Emlak vergisi bankalar aracılığı ile ve PTT veznelerinden kolay bir şekilde ödenebiliyor.

Haberin Devamı

 Emlak Vergisi İnternetten Ödenir mi?

 Emlak vergileri yıllık ve ya iki taksit halinde ödenebilir. Elden ödeme yapılabileceği gibi internet üzerinden de emlak vergisi ödemeleri yapılabilir. Taşınmazların bağlı olduğu belediyenin banka hesabına internet üzerinden emlak vergisi havale ve ya eft yapılabilir. Ayrıca e-devlet üzerinden online olarak da emlak vergisi ödemesi yapılabilecektir.

 Emlak vergisi borcu e-devlet üzerinden İnternet Vergi Dairesi hizmeti ile ödenebilir. Ayrıca emlak vergisi borcu da e-devlet aracılığı ile sorgulanabilir. Emlak vergisini ödemek isteyen kişiler gayrimenkullerine ait olan emlak borçlarını bankaların internet şubelerinden yatırabilirler. 

 Teknolojinin gelişmesi ile birlikte emlak vergisinin de ödeme yolları çeşitlendi. Enerji ve zamandan tasarruf sağlanması için emlak vergisi internet üzerinden kolay bir şekilde ödenebilir. Bunun için de bankalara eft ve ya havale yapılabileceği gibi online ödeme noktalarından da emlak vergisi ödenebilir. Ayrıca evinden çıkmadan emlak vergisini ödemek isteyen kişiler, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin hesabına da yatırabilirler.