Ekonomi FED TOPLANTISI NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA? 2022 HAZİRAN FED FAİZ KARARI NE OLUR?

FED TOPLANTISI NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA? 2022 HAZİRAN FED FAİZ KARARI NE OLUR?

27.05.2022 - 17:47 | Son Güncellenme:

FED faiz kararı toplantısı ile ilgili sorular peş peşe geliyor. 2022 Yılının 4. FED toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 2022 Haziran ayı FED faiz kararı toplantı tarihi belli oldu. Dünya piyasasını yakından etkileyen FED sonucu için büyük merak başladı.

FED TOPLANTISI NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA 2022 HAZİRAN FED FAİZ KARARI NE OLUR

Son dakika haberleri arasında FED faiz kararı toplantısına yönelik gelişmeler yakından takip ediliyor. Ocak, Mart, Mayıs aylarının ardından FED faiz kararı toplantısı Haziran ayında yapılacak. En son ki yapılan ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizinde 50 baz puan artışa gitti ve yüzde 0,75-1.00 aralığına yükseltti. Peki FED faiz kararı Haziran toplantısı ne zaman, hangi gün?

Haberin Devamı

FED FAİZ KARARI TOPLANTISI NE ZAMAN?

2022 Haziran FED toplantı tarihi 14 – 15 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Fed toplantı tutanakları yayınlandı

ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanakları haziran ve temmuz aylarında 50'şer baz puanlık artırımın kabullenildiğini gösterdi.

FOMC'nin 3-4 Mayıs'ta yaptığı toplantının tutanakları Fed üyelerinin gelecek 2 toplantıda faizin 50'şer baz puan artırılmasının gerekli olduğunu düşündüklerini gösterdi

Tutanaklar Fed yetkililerinin faizleri yüksek enflasyon ile mücadele ederken ekonomik büyümeyi bilinçli şekilde yavaşlatmaya yetecek seviyelere çıkarma olasılığını tartıştıklarını ortaya koydu.

Tutanaklarda "Katılımcıların tümü ABD ekonomisinin çok güçlü olduğu, iş gücü piyasasının aşırı şekilde sıkı olduğu ve enflasyonun çok yüksek olduğu konularında anlaştı. Üyeler ayrıca sınırlayıcı bir politika duruşunun uygun olabileceğini not ettil" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

FOMC katılımcılarının bir kısmının verilerin enflasyonun artık daha kötüye gitmeyebileceğine işaret etmeye başladıklarını dile getirdiklerine işaret eden tutanaklarda, ancak bu üyelerin de "enflasyonun tepe yaptığına güvenmek için çok erken" olduğu görüşüne destek verdikleri belirtildi.

Altın fiyatlarında Fed baskısı

Haftaya 944 liradan başlayan gram altın geçtiğimiz gün dolar/TL’deki yükselişin etkisiyle birlikte 979 liraya kadar çıkarak 20 Aralık 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Gram altın günü 961 liradan tamamladı.

Bugüne 974 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda hafif yükselerek 976 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 969 lira, en yüksek ise 976 lira seviyeleri görüldü.

İşte dolarda son durum

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 16.34’ün üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yükseliş kaydederek 16.45 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 16.30, en yüksek ise 16.45 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 17.61 lira ile primli seyrediyor.