Ekonomi ‘Girişimci, sorun çözmek için harekete geçmeli’

‘Girişimci, sorun çözmek için harekete geçmeli’

08.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, girişimci olmak için yola çıkan bir kişinin öncelikle sorun çözme isteğinin olmasının gerektiğini söyledi.

‘Girişimci, sorun çözmek için harekete geçmeli’

İstanbul Okan Üniversitesi’nde öğrencilere girişimcilik dersi veren Hakan Aran, girişimciliğin insanlara pek çok açıdan cazip gelebileceğini belirterek şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Ana neden mutlaka sizin yürekten gelen o problemi çözme isteğiniz olmalı. Bunu yaparsanız, kendinizi doğru tanımışsanız, doğru zamandaysanız, bilin ki çok başarılı bir girişimci olacaksınız. Başarılı girişimcilerin ortak noktası problemi tespit etmek, kendini iyi tanımak, doğru zamanlamayı yakalamak ve aynı heyecanı paylaşan takım arkadaşlarına sahip olmaktır. Girişimcilik hep tazelenmeyi ve bir sonraki çözüme geçmeyi gerektirir.”

Anısını anlattı

Daha üniversite dönemindeyken problemlere çözüm aramanın ve çalışmanın önemine dikkat çeken Aran, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) okuduğu dönemde çalışmaya başlama sürecine ve sonrasına ilişkin şu anısını paylaştı:

“İş ararken girdiğim ilk yerde ‘Bir bilgisayar mühendisine ihtiyacınız var mı?’ diye sordum. ‘Bir değil, üç tane bilgisayar mühendisine ihtiyacımız var’ dediler. Üniversiteye dönüp en samimi iki arkadaşıma çalışmak istiyorsanız size iş buldum dedim. Kabul ettiler. Üç arkadaş üniversitenin son iki yılını yarı zamanlı çalışarak geçirdik. O üç gençten ikisi banka genel müdürü, biri banka genel müdür yardımcısı oldu. Hem öğrencilik hem bir yerde çalışıyor olmak yorucu bir şey, bu zahmete katlandığınızda sonrasındaki iş hayatında geleceğiniz yerler bu emeğe değer.”

Haberin Devamı

İş Bankası’nın girişimcilik uygulamalarını da anlatan Aran konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.