Ekonomi Kalın'dan önemli açıklamalar

Kalın'dan önemli açıklamalar

05.04.2018 - 12:54 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali bitince 3 bin 500 kişi istihdam edecek. S-400 bataryası ise 2019 yılının temmuz ayında teslim edilecek" dedi. Kalın, Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddialarıyla ilgili olarak, "Bu bir iddia bize gelen bir şey yok" dedi.

Kalından önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Beştepe'de basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

"Akkuyu Nükleer Güç santrali bitince 3 bin 500 kişi istihdam edecek" diyen Kalın, Rusya'dan alınan S-400'lerin 2019 yılının temmuz ayında teslim edileceğini dile getirdi.

Büyüme rakamları ile ilgili de konuşan Kalın, "Ekonomimizde son dönemde çok önemli gelişmeler yaşandı. 7.4 büyüme oranı Türk ekonomisinin bünyesinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Etrafımızda yaşanan savaşlara, dalgalanmalara baktığımız zaman bu ekonomik başarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ifade etmemiz gerekiyor. Mart ayı ihracatı da 15.6 milyar dolarlık değerle rekor seviyeye ulaşmıştır. Bu trendin 2018'de de devam edeceğini bekliyoruz. Turizm alanında da bir artışın olduğunu bekliyoruz. 2018 yılı içinde turizm sektöründe bu canlanmanın devam etmesini bekliyoruz. Enflasyon ile mücadele de devam ediyor. Zaman zaman ekonomi koordinasyonunda görüş ayrılığı yönünde haberler çıkıyor. Gerçeği yansıtmadığını ifade etmek isterim." dedi.

Haberin Devamı

"CUMHURBAŞKANIMIZ EKONOMİYİ YAKINDAN TAKİP EDEN BİR LİDER"

"Cumhurbaşkanımız ekonomiyi yakından takip eden bir lider" diyen İbrahim Kalın, "Bunu yaparken sayın Başbakanımız ve ilgili ekonomi ekibi ile yakın mesai içinde olmuştur. Bu yeni bir şey değil. Zaman zaman Külliye'de özel toplantı yapılıyor gibi haberler bizim açımızdan rutini ifade ediyor. 2017'de 7.4 gibi büyümeyi yakaladık. Faizler konusunda pozisyonu her zaman net oldu. Bunu kürsüden de bu toplantılarda da ifade etti. Faizlerin düşürülmesi, gerek kamu gerek özel bankalarda Türkiye ekonomisi için bir ivme olacaktır. Bunun dışında yaşanan olağan dışı bir hadise yok. Kabine revizyonu söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Kalın, Şimşek'in istifa ettiği iddialarıyla ilgili olarak, "Bu bir iddia bize gelen bir şey yok" dedi.