Ekonomi Kanatlı üründe hedef AB pazarı

Kanatlı üründe hedef AB pazarı

17.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB) 2020 Yılı Başarılı İhracatçılar Ödülleri, dün akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Kanatlı üründe hedef AB pazarı

AYLİN RANA AYDİN - Ödül töreninde konuşan İSHİB Başkanı Müjdat Sezer, su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün pandemi koşullarına ve yeniden belirlenen ticaret anlayışına rağmen 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2.1 azalışla 2 milyar 451 milyon dolar ihracatla kapattığını belirtti. Bu yıl ise sektör ihracatının ocak– kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 oranında artarak 2 milyar 993 milyon dolar olduğuna dikkat çeken Sezer, “Yıl sonunda hedeflediğimiz 3 milyar doların da üzerine çıkacağız. Gelecek yıl ise hedefimiz 3.5 milyar dolar olacak” dedi. Japonya’ya kanatlı ürünlerin ihraç edildiğini belirten Sezer, “Çin’e kanatlı ürünleri ihracat izni açıldı, bekleyen birkaç aşama var. Su ürünlerindeki pek çok ürünün ihracatını da artık Çin’e yapabiliyoruz. Kısa bir süre önce yine Çin’e süt ürünleri ihracatımızın önü açıldı ve süt ürünleri sektörümüz çok kısa bir zamanda çok ciddi bir ihracat artışına imza attı. Önümüzdeki hedefimiz Avrupa Birliği” dedi.

Haberin Devamı

İhracatçılar ödüllendirildi

İSHİB 2020 yılı ihracat rakamlarına göre en fazla ihracat yapan 10 firmanın ödüllerini aldığı gecede, birlik bünyesindeki 6 sektörün her birinde ilk 10’a giren firmalara da ödülleri verildi. 2020 yılında en fazla ihracat yapan şirketler sıralamasında ilk sırayı Banvit alırken, Kemal Balıkçılık ikinci, Has Tavuk üçüncü oldu. Birlik genelinde sırasıyla Sahra Gıda, Şen Piliç, Bupiliç, Orallar Zirai Ürünler, Pak Tavuk, Bahçıvan Gıda ve Dardanel Önentaş ise en fazla ihracat yapan 10 firma içerisinde yerlerini aldılar.