Ekonomi Konut kampanyası için ilk görüşme ‘bugün’

Konut kampanyası için ilk görüşme ‘bugün’

29.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Piyasada artan satılık konut fiyatları ve dolayısıyla yüksek kira bedellerine karşı yapılan hamlelerden biri olacak yeni bir konut kampanyası için sektör temsilcileri gündemlerini bugün masaya yatırıyor.

Konut kampanyası için ilk görüşme ‘bugün’

DUYGU ERDOĞAN- Orta gelirli vatandaşların konuta erişimini kolaylaştırması öngörülen kampanyada indirim oranı, düşük peşinat ve düşük faiz imkanları sağlanacak. Bu oranların hangi seviyede tutulacağı yapılacak görüşmeler sonucunda netleşecek. Emlak Konut GYO öncülüğünde, özel sektörün de dahil edildiği yeni kampanya çalışmaları ile İstanbul başta olmak üzere tüm Anadolu’da kampanyaya dahil edilebilecek markalı konutların verileri de sağlanmış olacak. 

Haberin Devamı

Piyasayı düzenlemeye yönelik adımlar, konut kira zam oranlarının yüzde 25 ile sınırlandırılması çalışmaları ardından başlatılırken; tarihin en büyük konut hareketi ile ikinci adım atılmış oldu. Dar gelirli vatandaşlar için açıklanan 250 bin konutluk sosyal konut projesine bu kapsamda başvurular devam ediyor. Şimdi de markalı konut üreticileri de Emlak Konut GYO öncülüğünde bu harekete katılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önceki gün yaptığı açıklamada kampanya çalışmalarında sona gelindiğini belirtirken, ekim ayında kampanyanın açıklanacağını ifade etmişti. Kampanya için Emlak Konut GYO ve sektör temsilcilerinin görüşmeleriyle kampanyanın şartlarının netleştirilmesi için bugün bir toplantı düzenlenecek. Toplantıya gayrimenkul sektörünün temsilci dernekleri katılacak. Kampanya ile dairelerin liste fiyatı üzerinden indirim yapılması, düşük peşinat uygulaması ve kredi faizlerini yüzde 1’in altına çekecek sistemler gündemde bulunuyor.

Haberin Devamı

Sosyal konutta başvurunuz iptal olmasın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesi kapsamında sunulan 250 bin sosyal konuta yapılacak başvurular konusunda uyarılarını yineledi. Hane halkı adına, kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca 1 başvuru yapılabileceği belirtilen açıklamada, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvuruların her ikisinin de de geçersiz sayılacağı vurgulandı. Ailenin 18-30 yaş arası çocuklarının ise bireysel başvuruda bulunabileceği hatırlatıldı. Açıklamada ayrıca e-Devlet başvurularında verilen süre içerisinde başvuru bedelini yatırmayanların başvurusunun iptal edildiği, sürecin tekrar başlatılması gerektiği ifade edildi.