Ekonomi Merdiven altı ürünler toplatıldı

Merdiven altı ürünler toplatıldı

16.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanlığı, alışveriş merkezlerinde yöresel ürün adı altında satılan etiketsiz sucuk, peynir ve tereyağlarına el koydu.

Merdiven altı ürünler toplatıldı

MELTEM GÜNEŞ Ankara - Bakanlık, Ramazan ayının gelmesiyle gıda denetimlerine hız verildi. Ramazan’da tüketimi çok fazla olan un ve unlu mamuller, pasta ve tatlılar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünlerine yönelik denetimler yoğunlaştırıldı. Türkiye’nin her yerinde 7 bin 500’den fazla personelle sahada gıda kontrolleri gerçekleştirilirken, hijyen, saklama koşulları, gıdaların son kullanım sürelerini aşıp aşmadıkları gibi içerik denetimleri, analiz, etiket denetimleri yapılıyor. 

Haberin Devamı

Etiketsiz ürünler 

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, denetimler kapsamında Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentteki AVM’lerde açıkta satılan ürünlere yönelik çalışma başlattı. Bazı AVM’lerde kurulan yöresel ürün satış yerlerinde izinsiz olarak gıda satışı yapıldığını tespit eden ekipler hareket geçti. AVM’lere dönük yapılan kontroller sonucunda etiketsiz satılan toplam 717 kilogram sucuk, 332 kilogram peynir ve 308 kilogram tereyağına el konularak il müdürlüğünde muhafaza altına alındı. Etiketli satışa sunulan zeytinyağı ve tereyağlarından ise numuneler alındı. Denetimler sonucunda işletmelere idari para cezası uygulandı. AVM’lere dönük denetimlerin ülke geneline yayılması planlanıyor.

Haberin Devamı

ALO 174’ü arayın!

Vatandaşlar, ALO 174 Gıda Hattı’nı arayarak şüphelendikleri gıda ürünleri ve yerlerine yönelik şikayette bulunabiliyor. Ayrıca, WhatsApp İhbar Hattı 0501 174 01 74 ve http://www.alo174.gov.tr/ internet adresi üzerinden de gıdayla ilgili ihbar gerçekleştirilebiliyor. Bakanlıkça, 2023 yılında toplam 1.3 milyondan fazla gıda kontrolü g erçekleştirildi. Gıda işletmelerine 19 bin adet idari para cezası uygulandı. Yaklaşık 578 milyon TL idari para cezası kesildi. 255 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.