Ekonomi Merkez’de ‘PPK’ya ‘kripto para’ ataması

Merkez’de ‘PPK’ya ‘kripto para’ ataması

24.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) üyeliğine Prof. Dr. Fatma Özkul atandı.

Merkez’de ‘PPK’ya ‘kripto para’ ataması

Marmara Üniversitesi’nde ders veren Özkul, kripto para alanında tanınmış bir isim. Bilindiği gibi kripto para ve blockchain konusunda Hazine Bakanlığı ve Merkez Bankası 2024’ün ilk çeyreğinde başta vergi olmak üzere bir dizi düzenlemeye hazırlanıyor. 

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mali suçlarla mücadele konusuna değinirken Mali Eylem Görev Gücü (FATF) standartları sağlamanın önündeki tek engelin kripto düzenlemeleri olduğunu, bu konudaki çalışmaların nihai aşamaya geldiğini açıklamıştı. 

Sonrasında, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, “Kripto düzenlemesi için SPK ile birlikte çalışıyoruz, çalışmalar devam ediyor. Dijital parada önce 1. faz çalışmaları yayımlanacak. İkinci fazda, 2024’te hukuki, iktisadi güvenlik boyutları ele alınacak” açıklamasını yapmıştı. 

Üniversitede hoca 

1978 Elazığ doğumlu Prof. Dr. Fatma Özkul, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde aldı. 2018’de Profesör unvanı almaya hak kazandı. Özkul’un Kripto Varlıklar Muhasebesi, İşletmelerde Hile Riski Yönetimi, Perakende İşletmelerde Muhasebe Uygulamaları isimli 3 kitabı var. Akademik hayatına Marmara Üniversitesi’nde devam eden Özkul, Türkçe ve İngilizce lisans ve lisansüstü programlarda; Finansal Muhasebe, Uluslararası Muhasebe Standartları, Uluslararası Raporlama, Muhasebe Denetimi, Blokzincir Teknolojisi ve Kripto Varlıklar, Kripto Varlıklar Muhasebesi derslerini veriyor. Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olan Özkul, Ziraat Finans ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliğini de üstlendi.