Ekonomi Metro’dan depremzede restoranlara destek

Metro’dan depremzede restoranlara destek

22.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Metro Türkiye, “Benim İşim, Benim Mutfağım” projesi ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da bu kültürü yaşatan ancak deprem nedeniyle hasar gören restoranlara yeniden ayağa kalkabilmeleri için destek olacağını açıkladı.

Metro’dan depremzede restoranlara destek

Buna göre, Metro Türkiye, Ramazan ayı boyunca Gastronometro’nun kapılarını dört restorana açacak, ayrıca iftar davetlerinde kullanılacak ürünlerin tamamını karşılayacak, şef ekibi ve servis elemanları ile de bu restoranlara destek olacak. Proje kapsamında Antakya Sultan Sofrası, Maraş Paça Kebap Restaurant, Malatya Hacı Baba Restaurant ve Antakya Pöç Kasabı ve Kebap Salonu, Gastronometro’da yöresel lezzetleri ile iftar organizasyonları düzenleyecek. İftar daveti verecek şirket ve derneklere çağrıda bulunan Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Amacımız, restoranların iftar yemeklerinden elde edecekleri maddi destekle tekrar ayağa kalkmasını ve yörelerine özgü lezzetleri sunmaya devam etmesini sağlayabilmek. Kişi başı ücretin 1.000 TL olacağı iftar yemeğinde tam kapasiteye ulaştığımız takdirde her bir restorana yaklaşık 500 bin TL gelir yaratabilme, toplamda da 2 milyon TL katkıya ulaşabilmeyi hedefliyoruz. Metro Türkiye olarak afetten etkilenen tüm üreticilerimizin ve bu ürünlerle mutfağımızı geleceğe taşıyan restoranlarımızın yanlarında olacağız.”