Son dakika restoran haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan restoran gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan restoran haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 15.151 restoran haberi bulunmuştur.
Valilikten Mermerli Plajı açıklaması: Kiralandı ama halka açık kalacakAntalya Valiliği, Mermerli Plajı tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, plajın 15 milyon TL + KDV bedelle kiralandığını ve halka açık olma şartı getirildiğini belirtti. Restorasyon için yaklaşık 64,7 milyon TL harcandığı da açıklandı.
Avusturya'da bir okulda silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var!Ajanslardan gelen son dakika haberlere göre Avusturya'da bir okuldan silah sesleri duyuldu. Korkunç saldırıda ölü sayısı 10'a yükseldi. Saldırganın eski bir öğrenci olduğu ve 'bunu intikam için' yaptığı öne sürülüyor. İşte korkunç saldırıyla ilgili son gelişmeler...
Türk bulgurunda yeni hedef AmerikaTürk bulgurunun ihracatı için yeni hedef ABD oldu. Ticaret Bakanlığı tarafından ihracatçılara iletilen raporda, bulgurun Anadolu’daki tarihi kökenlerine dikkat çekilerek, “Türk bulgurunu ‘Authentic Anatolian Bulgur’ şeklinde markalaştırmak mümkün olabilir” denildi. ABD’deki yoga stüdyolarında bulgurun faydalarının anlatılması ve “7 Days with Bulgur” kampanyası ile her güne bulgurlu tarif sunmak, bakanlığın diğer önerileri arasında yer aldı.
‘Pahalı diye gitmek enayilik’Bodrum’daki ‘pahalı lahmacun’ tartışmasına dahil olan Melek Mosso, astronomik rakamlarla gündeme gelen restoran ve plajlara ego gösterisi yapmak isteyenlerin gittiğini söyledi.
MasterChef şampiyonu Metin'den etin lezzet sırrı: 'Asla yıkamayın, tadını ekişitiyor'Restoranlarda yediğiniz o lokum gibi yumuşak, sulu ve aroması damakta kalan etlerin sırrını merak ediyor musunuz? Aslında bu sır, sadece marinasyon veya pişirme süresiyle sınırlı değil.MasterChef şampiyonu Metin Yavuz, et pişirme sanatına dair en çok merak edilen soruları yanıtladı.
Tavada et pişirmenin sırrı buymuş meğer! Ünlü şefler püf noktasını açıkladıEvde biftek, antrikot ya da bonfile pişirmeye kalktığınızda dışı iyi kızarsa içi çiğ kalıyor; içi pişerse dışı kupkuru oluyor değil mi? Aslında bu zorlukların çözümü yılların tecrübesinden geçiyor. Ünlü şeflerin sıklıkla dile getirdiği birkaç küçük ama etkili püf noktayla tavada et pişirme sanatı bambaşka bir seviyeye çıkabiliyor. İşin sırrı malzemeden çok teknik ve zamanlamada yatıyor. Peki bu sırlar neler?
Makarnayı sadece suyla haşlıyor musunuz? Makarnanın lezzetini ikiye katlayacak şef önerisiMakarna, pratikliği ve doyuruculuğuyla mutfakların vazgeçilmezlerinden biri. Ancak çoğumuz onu sadece su ve tuzla haşlayıp sosla birleştirerek tüketiyoruz. Oysa bu kadar basit bir yemek bile, birkaç püf noktasıyla adeta gurme restoranlardan çıkmış gibi bir lezzete kavuşabilir. Ünlü şeflerin mutfaklarında yıllardır uyguladığı bazı yöntemler, makarnanın sadece doyurucu değil aynı zamanda unutulmaz bir lezzet deneyimine dönüşmesini sağlıyor.
1.5 milyar liralık ‘ayrıcalık’ sağladıAkbank’ın yenilenen kredi kartı Wings ile seyahat eden müşteri sayısı son üç yılda 2 katına yükselirken, seyahat kategorisindeki işlem adedi 3 katına ulaştı.
Alp Ustaoğlu yazdı: Paris'te tenis festivali!Roland Garros’ta ilk hafta geride kalırken, tenisseverlerin bu özel turnuvaya ilgisi çok fazla. Sporcuların antrenmanları açık bir kortta olursa o çalışma bile bir anda maç havasına bürünüyor, herkes tribündeki yerini alıyor.
Fransa ve İspanya’da radikal önlemler: Açık havada sigara yasağıFransa, çoğu yerde açık havada sigara içmeyi yasaklayacak. İspanya Sağlık Bakan Monica Garcia, restoran terasları ve barların açık alanları da dahil olmak üzere halka açık alanlarda sigara yasağını genişletme planlarını açıkladı.
Yemek kartı işinizden edebilir mi? İşveren sizi izliyor olabilir; kart kullanımı mercek altındaİşverenler tarafından çalışanlara tahsis edilen yemek kartları çoğu zaman market alışverişlerinde kullanılıyor. Peki, Yemek kartlarının restoran dışında kullanılması halinde iş veren hangi koşullarda bu durumu haklı neden sayarak iş sözleşmesini tazminatsız feshedebilir? İşte detaylar...
Ne marine ne düdüklü! Şefler sır gibi saklıyor: Eti 8 dakikada lokuma çevirinRestoranlarda sunulan, ağızda dağılan yumuşacık etlerin sırrı, mutfak dünyasında merak konusu olabilir. Sert etleri kısa sürede lokum kıvamına getiren proteaz enzimi, bu sırrın en önemli unsurlarından biri. Bu yazıda, kuzu incik kullanılarak yapılan bir deneyi ve proteaz enziminin et üzerindeki etkisini ayrıntılı bir şekilde inceliyoruz.
Merakı sonu oluyordu! Karnından giren kurşun kaşından çıktıBursa’nın Kestel ilçesinde, restoran işleten S.G.’nin (57), iş yerine gelen husumetlisi Y.Y. ile aralarında çıkan tartışmada ateş alan tabancasından çıkan mermi, üst kattan kavgayı seyreden A.A.'nın (42) karnından girip kaşından çıktı.
Restoranların et çözdürme sırrı! 5 dakikada hazır: Su-tuz-sirkeyle işlem tamamDondurulmuş eti çözmek, yemek hazırlığı sırasında sıkça karşılaşılan bir zorluk olabilir. Etin çözülmesi saatler alabilir ve bu durum, özellikle hızlı bir öğle veya akşam yemeği hazırlığı gerektiğinde stres yaratabilir. Ancak, restoran şeflerinin de kullandığı ve oldukça etkili bir yöntem mevcut. İşte detaylar.
Turizm restoran yatırımcıları yaz sezonundan umutluTURYİD Başkanı Kaya Demirer, yaz sezonuna girerken turizm sektörünün nabzının hızlandığını belirterek, ilk çeyrek verilerinin hedeflerin üzerinde gerçekleştiğini, ikinci çeyrekten umutlu olduklarını ifade etti.
Kağıthane'de eğlence mekanına bombalı saldırı! Çok sayıda yaralı varKağıthane'de restoran ve eğlence mekanı olarak kullanılan iş yerine kimliği belirsiz kişilerce el bombası atıldı. Patlamada 3'ü ağır 7 kişi yaralandı. Polis ekipleri saldırganları yakalamak için geniş kapsamlı çalışma başlattı.
Bir tabak yemek bir ömür demekTam 25 yıl önce yola çıkan Bir Dilek Tut (Make A Wish) Derneği, binlerce çocuğun dileklerini gerçekleştirerek onlara güç oluyor.
Alanya turizmde 4 milyar euro gelir hedefliyorAlanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, bölgede turizm hareketliliğinin başladığını belirterek, bu yıl 4 milyar avroluk turizm geliri hedeflediklerini söyledi.
Nakit bitti bahşiş karıştıRestoranlarda artan kartlı ödemeler nedeniyle çalışanlara bırakılan bahşişlerdeki ‘vergi’ kesintisi gündemden düşmüyor. Sektör paydaşları, geçen yıl çalıştıkları düzenlemenin ‘yanlış anlaşıldığını’, çalışma üzerinde yeniden görüşler alınmaya başlandığını belirtiyor.
İBB'ye yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişme: 13 kişi tutuklandıİstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlatılan 3. Dalga operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 kişiden aralarında Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin'in de bulunduğu 13 şüpheli tutuklandı.
Tatil faturasıTatil cennetlerinden Bodrum’da gecelik konaklama ücreti pansiyon ve apartlarda 2 bin TL’den başlarken, otellerde ortalama fiyat 5-7 bin TL arasında. Ünlü plajların ücretleri ise otel ücretleriyle yarışıyor
Restoran ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.